După dezbaterea televizată, Joe Biden a pornit în campanie pentru a căuta să îndrepte situația

Distribuie pe:

Președintele american în exercițiu Joe Biden și-a reluat vineri campania electorală, cu sarcina dificilă de a îndrepta situația, după o dezbatere prezidențială care s-a întors, cel puțin ca formă, în avantajul rivalului său republican Donald Trump, informează AFP, citată de Agerpres.

Însoțit de soția sa Jill Biden, democratul - în vârstă de 81- de ani a pornit încă de joi seara spre Carolina de Nord pentru un miting electoral în acest stat din sud-estul SUA, care - se crede - ar putea decide alegerile în favoarea sa în noiembrie.

Totodată, el va colecta fonduri la New York, iar apoi la Hamptons, o zonă de vacanță foarte șic din apropiere.

Donald Trump, rivalul său de 78 de ani, va fi vineri la Chesapeake, în statul Virginia (centru-est).

Potrivit echipei sale de campanie, Trump va explica cum trebuie “combătute efectele președinției ratate” a rivalului său democrat, a cărui victorie în 2020 nu a acceptat-o niciodată.

Dacă Joe Biden spera să ia avânt în cadrul dezbaterii televizate de joi seara din Atlanta (Georgia, sud-est), opinia tuturor experților este că el a ratat această șansă.

În cadrul unei confruntări uneori de-a dreptul agresive, democratul a încercat să-și prindă adversarul la colț și să-și laude bilanțul, precum și viziunea sa despre America.

Dar cuvintele sale au căzut adeseori în gol, din cauza unei elocințe deosebit de confuze, ceea ce a readus în prim-plan îngrijorările legate de vârsta sa, inclusiv în cadrul Partidului Democrat.

Vicepreședintele Kamala Harris însăși a recunoscut că Joe Biden a avut un debut “mai lent” în cursul dezbaterii, dar a terminat “în forță”.

Susținătorii democratului Biden vor să creadă, cel puțin public, că până în noiembrie americanii vor uita această contraperformanță în ceea ce privește aspectul formal al dezbaterii, pentru a se ralia, potrivit șefei echipei sale de campanie, Jen O'Malley Dillon, “viziunii pozitive și victorioase” a democratului pentru viitor.

Kamala Harris, trimisă pe teren joi seară pentru a limita pagubele după dezbatere, se va duce vineri în Nevada, stat care va fi foarte disputat în noiembrie, și unde aceasta va efectua a cincea vizită de la începutul anului.

Democrata, în vârstă de 59 de ani, care face campanie energică în toată țara, va încerca să “pună în valoare miza alegerilor pentru alegătorii hispanici”, potrivit unui comunicat de presă.

Președintele american poate conta chiar - dacă se poate spune așa - pe sprijinul unui Jedi.

Mark Hamill, actorul care l-a interpretat pe Luke Skywalker în serialul “Războiul Stelelor” și un fervent susținător al candidatului democrat, a scris pe X: “O seară ratată nu schimbă nimic din că tipul de fața lui este un client al justiției, un mincinos în serie și un violator recunoscut, care nu are competența necesară pentru niciun mandat. Punct final!”.

Lasă un comentariu