Expoziție de succes a pictorilor mureșeni la Paralia, Grecia

Distribuie pe:

Asociația Artiștilor Plastici Mureș a organizat o nouă expoziție de succes la Paralia, Grecia, la care au participat și artiști invitați din Cluj-Napoca și Râmnicu Vâlcea. Astfel, la mijlocul acestei luni, mai mulți pictori din județul Mureș au efectuat o nouă călătorie de studii și relaxare în Grecia, prilej cu care au cercetat subiecte pentru viitoarelor tablouri, dar au și beneficiat de zile însorite pe malul Mării Egee.

Artiștii Biro Eva, Cociș Leontina, Fărcaș Molodvan Anca, Fărcaș Moldovan Maria, Goron Sabina, Ionașiu Margareta, Ionașiu Radu, Kulcsar Pârvu Maria, Mare Daniela, Marin Iuliana, Maria Mera, plus Popescu Violeta din Cluj-Napoca și Gabriel Medvedov din Râmnicu Vâlcea au prezentat superbe lucrări de pictură, grafică și metaloplastie. La vernisaj au vorbit Marin Iuliana, vicepreședinte al Asociației, Grigore Beidamenidre, consilier județean cu probleme de cultură în Katerini, Corina Diaconu, organizator al turiștilor români din Katerini, iar Maria Mera a oferit 12 tablouri oficialităților din Katerini, Aristotel Bunescu, gazetar din București a oferit două trofee speciale doamnelor Marin Iuliana și Maria Mera, pentru merite deosebit în organizarea călătoriei în Grecia, iar apoi a subliniat virtuțile artistice ale fiecărui pictor.

Vernisajul a fost întregit de Gabriel Medvedov care a făcut o demonstrație de grafică și a oferit câte o lucrare valoroasă tuturor pictorilor prezenți. Turiști din România, S.U.A., Serbia, Ungaria, dar și localnici din Paralia au putut admira impresionantele tablouri din expoziția din Grecia.

Aristotel BUNESCU

Lasă un comentariu