Campionatele Balcanice de Judo - Rezultate de excepție ale sportivilor mureșeni

Distribuie pe:

La Cluj-Napoca s-au desfășurat, recent, Campionatele Balcanice de Judo rezervate sportivilor U15 (sportivi de 13-14 ani). Au participat campionii și ceilalți medaliați ai țărilor care fac parte din această pitorească zonă a Europei, Balcanii.

Din Târgu-Mureș au concurat reprezentanții clubului local, Sport Club Dimas. Campionatul Balcanic (sau pe scurt “Balcaniada”) este cea mai importantă competiție oficială la care poate aspira un sportiv de 14 ani. Clubul târgumureșean a calificat la această competiție trei judoka, fiind printre echipele importante ca număr de participanți, alături de cunoscutele cluburi Liberty Oradea, Rapid București sau CSM Deva, prezente cu 4-5 sportivi. Tinerii judoka de la Dimas au fost Ciumaș Adelina -36 kg, Ferenczi Larisa - 48 kg și Huza Cosmin - 50 kg. Dacă Larisa - și prin prisma faptului că nu a împlinit încă nici 13 ani - a fost învinsă de o adversară mai matură și mai puternică din Bosnia, Adelina a reușit să ajungă până în semifinalele categoriei sale, multipla noastră campioană națională fiind învinsă, nu atât de turcoaica ce avea să și câștige aurul, cât de o gripă rebelă care și-a făcut apariția în cel mai nepotrivit moment, sleind-o de puteri și făcând-o incapabilă de a-și apăra cu succes șansele și titlul de campioană balcanică, cucerit anul trecut. Surpriza plăcută a echipei a fost Huza Cosmin, care a reușit să ajungă în finala celei mai disputate categorii a băieților, la concurență cu alți 27 de judoka pretendenți la medaliile puse în joc. În urma unei lupte spectaculoase - precum sunt în general toate meciurile lui Cosmin - finala a fost decisă de o eroare de arbitraj consemnată, din păcate, în defavoarea sportivului mureșean. Trist este faptul că arbitra de centru, macedoneană, nu a acordat punct sportivului bulgar, fiind “corectată” în mod eronat de colegii români de la margine, responsabili cu reluările video… la Cluj-Napoca… Nu spune nimeni că sportivul nostru ar fi câștigat meciul și implicit titlul de campion balcanic dar, prin această decizie greșită i s-a luat șansa de a o face.

Astfel, cu trei participanți, clubul Dimas reușește să se întoarcă de la Balcaniadă cu o medalie de argint și un loc V, o performanță frumoasă, demnă de apreciat.

Tot de la clubul Dimas și tot la Campionatele Balcanice desfășurate cu trei săptămâni în urmă, la Podgorica, Muntenegru, la categoria de vârsta U18, sportiva Nistor Elisa, ca urmare a câștigării medaliei de bronz la Campionatele Naționale din acest an, a luptat în cadrul categoriei 48 kg, fără a reuși, însă, să se claseze pe podium.

Toți sportivii menționați mai sus, alături de ceilalți colegi ai lor, la fel de motivați și dornici de a confirma, își vor continua mai programul stabilit, sub atenta îndrumare a profesorului lor, sensei Remus Dima, pregătind din timp participarea la viitoarele competiții de anvergură, unii dintre ei putând deja lua startul anul viitor și la competițiile cele mai importante, cum ar fi Campionatele Europene și Mondiale. Le transmitem felicitări și le dorim mult succes pe viitor!

Lasă un comentariu