Scriitorul Varujan Vosganian este noul președinte al Uniunii Scriitorilor din România

Distribuie pe:

“Alegeri la Uniunea Scriitorilor din România. Noul președinte este domnul Varujan Vosganian, membru al Filialei București Poezie, cu 660 de voturi din 740 de voturi exprimate”, a anunțat Uniunea, într-o postare pe pagina de Facebook.

Alegerea lui Varujan Vosganian survine vacantării acestui post, după decesul, în 23 martie, a fostului președinte al Uniunii, criticul literar Nicolae Manolescu.

Camera Deputaților - Se înființează centre de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege privind înființarea unor centre de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri.

Proiectul de lege completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și are ca obiect de reglementare înființarea unor centre de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri. Aceste centre includ măsuri de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor și consecințelor asociate consumului de droguri, precum și de reintegrare socială.

“Se înființează și se organizează centre de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri ca instituții specializate pentru recuperarea socială a persoanelor dependente de droguri. Acestea au personalitate juridică și se înființează și funcționează în subordinea Ministerului Sănătății. Centrele se acreditează de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate conform standardelor internaționale în materia recuperării persoanelor dependente de droguri. Pentru construcția, înființarea și funcționarea centrelor se alocă sume de investiții și de funcționare în proporție egală, 50% din bugetul de stat prin Ministerul Sănătății și 50% din bugetele autorităților publice interesate, ori fonduri din programe de finanțare europene”, se arată în proiect.

Proiectul de lege a fost adoptat și de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Lasă un comentariu