Iohannis: Drapelul Național - element unificator pentru români, oriunde s-ar afla

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Drapelului Național, context în care a subliniat apartenența României la NATO, UE și ONU și a evocat nevoia de unitate.

“Astăzi, Drapelul Național flutură alături de steagurile aliaților și partenerilor noștri, împreună cu care împărtășim valori și idealuri comune în misiuni internaționale desfășurate sub egida NATO, UE sau ONU. Ziua Drapelului Național este un bun prilej de a reafirma valorile fundamentale ale națiunii noastre și de a acționa împreună pentru consolidarea coeziunii și împlinirea marilor aspirații naționale”, a afirmat șeful statului, potrivit Administrației Prezidențiale.

El a arătat că Drapelul Național “reprezintă un element unificator pentru români, oriunde s-ar afla”.

“Tricolorul este prezent în momentele de cumpănă sau de bucurie, la evenimente naționale și internaționale, în instituții, la parade sau cu prilejul competițiilor sportive”, a punctat președintele.

Klaus Iohannis a amintit de istoria acestei sărbători și a adus un omagiu militarilor români care au murit în teatrele de operații.

“Onorăm Drapelul Național ca simbol al înaltelor valori naționale pe care le reprezintă și, totodată, ne amintim cu recunoștință de toți înaintașii care au slujit și s-au sacrificat pentru apărarea acestora - de la pașoptiști până la actualii veterani ai forțelor armate, care au participat recent în teatrele internaționale de operații”, a precizat el.

Președintele a menționat că Ziua Drapelului Național celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale națiunii române.

“Tricolorul a marcat, începând cu anul 1848, marile evenimente istorice care au dus la crearea statului național român, independent, unitar și democratic. Culorile drapelului au însuflețit generație după generație, în lupta pentru împlinirea marilor idealuri naționale - asigurarea independenței, triumful libertății, instaurarea demo-crației și a statului de drept și integrarea României în NATO și Uniunea Europeană”, a subliniat Klaus Iohannis.

Lasă un comentariu