Două recorduri mondiale reușite de românii din Nürnberg - 1.667,41 metri de brâu românesc, cu o greutate de 70 de kilograme

Distribuie pe:

Brâul românesc a fost măsurat, în urmă cu o zi, de o comisie de la Cartea Recordurilor în centrul orașului Nürnberg, pe Jakobsplatz.

“Românii din întreaga lume au scris istorie la Nürnberg! Am intrat în cartea recordurilor de două ori: 1). pentru cel mai lung brâu românesc confecționat în 3 luni - 1667,41 metri. 2). pentru cel mai greu , care a cântărit 70 kilograme. Mulțumim, cu această ocazie, tuturor celor care s-au implicat activ prin a confecționa acest brâu, colegelor mele Valentina Banu și Daniela Lostun, dar și sutelor de persoane care astăzi au avut răbdarea de a sta alături de noi la măsurarea acestuia, care a durat mai bine de trei ore”, a arătat coordonatoarea Asociației “Dacia e.V. Germania” și a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota, pe Facebook. Pentru confecționarea celui mai mare brâu românesc, startul a fost dat în data de 24 februarie 2024, de Dragobete, atunci când Centrul Cultural Româno-Moldo-German “Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg a lansat o invitație pentru toți românii din toată lumea să coase, să țese, să confecționeze manual un brâu de minim un metru, pe care să-l trimită la Nürnberg, până în 23 iunie, de Ziua Iei.

“S-au strâns foarte multe organizații din foarte multe țări, din Noua Zeelandă până în Republica Moldova, și s-au adunat peste 1.000 de persoane, pentru că sunt asociații, sunt șezători românești din toate țările și din România, unde au sute de persoane sau zeci de persoane în cadrul lor și au țesut cât a putut fiecare. De la un metru în sus. Am avut asociație care a trimis și 40 de metri. S-au atins două recorduri. Este cel mai lung brâu românesc confecționat de românii de pretutindeni, din toată lumea, dar și cel mai greu, pentru că acesta a fost cântărit”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, coordonatoarea Asociației “Dacia e.V. Germania” și a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota. Fiecare persoană care a contribuit la acest record a putut alege un model preferat pentru brâul pe care l-a confecționat, singura cerință a fost ca brâul să aibă lățimea de 7-8 centimetri și minim 1,5 metri lungime.

Organizatorii acțiunii pentru Cartea Recordurilor au fost Centrul Cultural Româno-Moldo-German “Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Valentina Banu EU-RO Connect Consulting și Daniela Lostun, Șezătoarea Românească Nürnberg.

Lasă un comentariu