FRF, aproape de a bate palma cu selecționerul dorit și după EURO 2024

Distribuie pe:

Mihai Stoichiță a vorbit la Orange Sport despre victoria obținută de România, scor 3-0, în fața Ucrainei, în primul meci al grupei E de la EURO 2024 și a dezvăluit că Edward Iordănescu este foarte aproape de a-și prelungi contractul cu FRF. “Edi e un tip care a știut ce să facă, a avut parte de maturizarea acestor copii de la U21 și de talentul și valoarea celor din generațiile mai vechi, a știut să implementeze o stare de spirit foarte bună, să fie chiar radical în toate hotărârile pe care le-a luat, să fie respectat de jucători, respectul e atunci când jucătorii își dau viața pentru ideea implementată de antrenor. (Va cere 100 de mii de euro în plus la salariu?) E treaba lui. N-ar fi mult dacă ar cere atât, dar voi stați mai bine ca mine la matematică. Eu am terminat profilul uman. Eu cred că da, din ce am mai vorbit cu el, din ce am mai vorbit cu tatăl lui, cred că ne vom întoarce din Germania tot cu Edi selecționer”, a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, la Orange Sport. Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din München, în Grupa E. Tot luni s-a disputat și celălalt meci din grupă, Belgia - Slovacia 0-1. România va juca următoarele meciuri cu Belgia, pe 22 iunie (Köln, 22:00), și cu Slovacia, pe 26 iunie (Frankfurt).

SuperCupa MUREȘ 2023-2024 la minifotbal

Jocurile test premergătoare competițiilor naționale de minifotbal sunt esențiale pentru pregătirea completă a echipelor. Ele contribuie la evaluarea și ajustarea tacticilor, îmbunătățirea coeziunii echipei, evaluarea și dezvoltarea performanțelor individuale, pregătirea fizică și mintală, ajustarea strategiilor de antrenament și motivarea echipei. Toate aceste aspecte sunt cruciale pentru a asigura succesul în competițiile oficiale. SuperCupa MUREȘ oferă posibilitatea performelor la minifotbal din județul Mureș în ediția de campionat 2023-2024 să se întâlnească intr-o competitie unica, de cel mai ridicat nivel. Startul competiției se va da sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 9.00, în incinta Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tg. Mureș, pe terenul sintetic. Echipe de top din județul Mureș vor lupta pentru trofeul suprem: ACS Portugalia Targu-Mureș (vicecampioana Superligii Mureș), A.C.S. Milu (participantă la faza finală națională a Cupei Romaniei), ACS Victoria Reghin (campioana Cupa Socca faza județeană), Toponik (campioana Liga 1 Minifotbal Reghin), Golden Team (vicecampioana Cupa Romaniei, faza județeană), A.S. Real Tentazioni (campioana Liga 1 Tarnaveni), Energy Friends (Campioana Liga 1 Sighisoara), A.C.S. Câmpia Șăulia. Pe lângă spectacolul sportiv garantat, vor fi acordate și două premii speciale: Trofeul “Fanici Andrei” pentru cel mai bun jucător, respective Trofeul “Naste Dorin” pentru cel mai bun portar. (Sursa: facebook / MinifotbalMures)

István Kovács arbitrează la EURO 2024

Arbitrul român István Kovács va conduce meciul dintre Slovenia și Serbia, care va avea loc astăzi, 20 iunie, de la ora 16.00, la München, în Grupa C a Campionatului European. Arbitri asistenți vor fi compatrioții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial a fost desemnat norvegianul Espen Eskaas. Arbitru video la acest meci va fi olandezul Pol van Boekel, iar arbitri asistenți video vor fi conaționalul Rob Dieperink și germanul Marco Fritz. În primul său meci de la EURO 2024, Slovenia a remizat cu Danemarca (1-1), în timp ce Serbia a fost învinsă de Anglia cu 1-0. Pentru Kovács nu este primul meci pe care îl arbitrează la EURO, după ce a mai oficiat la partida Olanda - Macedonia de Nord (3-0), de la EURO 2020. (Sursa:frf.ro)

Mesajul selecționerului pentru toți românii înaintea meciului cu Belgia: “Fac acest apel”

Selecționerul Edward Iordănescu a transmis un mesaj către români cu trei zile înaintea celui de-al doilea meci al tricolorilor de la Euro 2024, cu Belgia. “Înainte de orice, vreau să vă mulțumesc, dragi suporteri români, pentru sprijinul incredibil pe care l-ați oferit echipei naționale și prin care am obținut o victorie extraordinară în meciul de debut la EURO 2024. Cuvintele chiar sunt prea puține acum ca să îmi exprim întreaga recunoștință. Din tribune, de acasă și din fiecare colț al lumii, am simțit cum prin afecțiunea voastră devenim toți o singură inimă luptătoare, din prima secundă și până la capăt! În același timp, vreau să mulțumesc jurnaliștilor români pentru aprecieri dar, mai ales, pentru contribuția lor la o atmosferă în jurul echipei naționale în care am putut pregăti optim meciul cu Ucraina și de care ne bucurăm în toate aceste zile la EURO 2024. Îmi doresc să transmit acest mesaj azi pentru că ne-am bucurat toți, cu toată ființa, de entuziasmul produs prin victoria cu Ucraina. Am fost fericiți pentru că ne-am îndeplinit o primă parte din misiune, făcând fericiți milioane de români. Am avut nevoie de mult mai mult decât am arătat în preliminarii ca să învingem Ucraina. Și am reușit asta. Acum, avem nevoie de mult mai mult decât am arătat cu Ucraina pentru a lupta în meciul cu Belgia și a obține ceea ce ne dorim. Așadar, e nevoie de calm și echilibru. Trebuie să fim ponderați ca să putem rămâne conectați și inteligenți, cu o luciditate realistă care să ne protejeze resursele de orice fel înaintea acestui al doilea meci din grupă. Fac acest apel și pentru că venim după un adevărat carusel de emoții în receptare trăit doar la extreme. De la starea dinaintea preliminariilor, la euforia calificării din postura de echipă neînvinsă și câștigătoare de grupă. Apoi, la reacțiile diametral opuse de după amicalele dinaintea turneului final. Acum, după 3-0 cu Ucraina, riscăm să ne fixăm în altă extremă. Și nu cred că drumul cel bun e unul al extremelor. Niciodată și nicăieri!”, a precizat el în mesajul postat pe site-ul FRF. Iordănescu a subliniat că tot ce au obținut tricolorii până acum s-a făcut plecând de la realism. “Am fost realiști cu limitele noastre, ni le-am asumat curajos ca să ni le putem depăși. Și am făcut-o! O dată în calificări, încă o dată cu Ucraina. E un apel personal: acum, trebuie să fim iarăși realiști. Ca să le depășim din nou, în fața unui adversar extrem de valoros și rănit după 0-1 cu Slovacia. Și am convingerea că le vom depăși iar! Prin echilibru, prin disciplina muncii și sacrificiul care ne caracterizează, prin spiritul de luptă neîncetată pentru fiecare bucată de teren, din prima secundă și până la capăt! Echilibrați, uniți și cu tot sufletul pe teren, până la capăt!”, a adăugat el. Meciul Belgia - România, din grupa E a Campionatului European, se va disputa, sâmbătă, 22 iunie, la Köln, de la ora 22.00.

FCSB și Corvinul și-au aflat adversarele din Europa

FCSB și Corvinul, două dintre echipele care vor reprezenta România în preliminariile cupelor europene în sezonul 2024/2025, și-au aflat adversarele din primul tur. FCSB va juca în primul tur preliminar al Ligii Campionilor cu echipa din San Marino, AC Virtus 1964. Campioana României va juca primul meci în deplasare, pe 9 sau 10 iulie, iar manșa secundă la București, pe 16 sau 17 iulie. FCSB a evitat adversare mai valoroase decât echipa din San Marino, precum FC Dinamo Batumi (Georgia), FC Dinamo Minsk (Belarus) sau FC Ordabasî Șimkent (Kazahstan). AC Virtus, din Acquaviva, a cucerit anul acesta în premieră titlul de campioană a statului San Marino, după ce terminase pe locul secund în 1988. Corvinul Hunedoara, câștigătoarea Cupei României, va înfrunta vicecampioana Ungariei, Paksi FC, în primul tur preliminar al Europa League. Corvinul, care evoluează în liga secundă, va juca primul meci în deplasare, pe 11 iulie, revanșa fiind programată în România, în data de 18 iulie. Paksi FC a câștigat anul acesta și Cupa Ungariei (2-0 cu Ferencvaros, după prelungiri), o premieră.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu