Barajul de la Răstolița prinde viață!

Distribuie pe:

Recent, deputata Dumitrița Gliga (PSD) a prezentat noi date privind stadiul lucrărilor de la Barajul Răstolița.

“Împreună cu dl Marius Antonie Negru, ministru secretar de stat în Ministerul Energiei, și dl Bogdan Badea, director de investiții în cadrul Hidroelectrica, am fost din nou la Hidrocentrala și la Barajul de la Răstolița pentru a vedea evoluția lucrărilor din luna martie încoace, de la ultimul comandament de lucru la care am participat. Lucrările avansează, se asfaltează partea rămasă din drumul de contur, au fost aduse noi instalații, s-au făcut racordurile pentru panourile de control din Hidrocentrală”, a spus ea.

La primăriile Deda, Vătava, Răstolița și Lunca Bradului au avut loc dezbaterile publice în vederea obținerii Acordului de mediu.

În 22 mai, Hidroelectrica S.A. a depus la Agenția de Mediu toate completările solicitate - documentație finalizată - cu solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Scoatere definitiva din fond forestier și defrișare teren in vederea finalizării Amenajării Hidroenergetice Răstolița”.

“Următoarea etapă va fi licitația pentru defrișarea cuvei lacului. În paralel, finalizarea lucrărilor. Și în sfârșit, vom avea baraj și hidrocentrală funcționale”, a mai declarat Dumitrița Gliga pentru “Cuvântul liber”.

Lasă un comentariu