Târgumureșeanul Lorant-Gyorgy Vincze, reales europarlamentar pe lista UDMR

Distribuie pe:

Lorant-Gyorgy Vincze a fost ales europarlamentar pe lista Uniunii Democrate Maghiare din România, în urma scrutinului din 9 iunie 2024, potrivit rezultatelor finale prezentate la 18 iunie de 2024, de Biroul Electoral Central.

Lorant-Gyorgy Vincze s-a născut la 3 noiembrie 1977, la Târgu Mureș.

A studiat jurnalismul în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (1996-2000) și are un masterat în domeniul administrației publice obținut la Universitatea din București (2004-2006), conform /www.europarl.europa.eu/.

A deținut funcția de director la Editura Scripta (2007-2009) și a fost jurnalist în cadrul Societății Române de Radiodifuziune (2000-2009).

La propunerea UDMR, a fost ales de Adunarea Generală a Uniunii Federative a Naționalităților Europene (FUEN) vicepreședinte (2013) și apoi președinte (2016) al organizației, conform sursei citate.

În perioada februarie 2018 - iunie 2019 a fost consilier pe teme legate de protecția minorităților - Centrul de cunoaștere “Antall József”, Bruxelles, Belgia. Din 2009 până în 2018 a fost asistent parlamentar acreditat - Parlamentul European, Bruxelles, Belgia.

Din 2019 este membru al Consiliului Național al RMDSZ și tot din 2019 deputat în Parlamentul European, mai menționează /www.europarl.europa.eu/. (AGERPRES)

Președintele a informat CSAT că i-a anunțat pe aliați asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de secretar general al NATO

Președintele Klaus Iohannis a informat, joi, Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de secretar general al organizației.

“Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de secretar general al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Joi a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința CSAT, agenda discuțiilor fiind axată pe teme de interes prioritar din perspectiva mediului de securitate și a priorităților de acțiune pentru România. (AGERPRES)

Lasă un comentariu