Casa Albă confirmă că Ucraina este autorizată să lovească Rusia în regiunile Harkov și Sumî cu arme furnizate de SUA

Distribuie pe:

Casa Albă și-a confirmat, miercuri, acordul ca Ucraina să folosească arme furnizate de SUA pe teritoriul rusesc din regiunile Harkov și Sumy, notează Agenția de știri Ukrinform preluată de Ukrainska Pravda, citându-l pe Michael Carpenter, directorul pentru afaceri europene al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe: “Am fost cât se poate de explicit: această autorizație de utilizare a armelor (furnizate de SUA - n.red.) permite ucrainenilor să întoarcă focul asupra pozițiilor rusești chiar peste graniță, în regiunile Harkov și Sumî”.

Carpenter a subliniat că acest lucru va împiedica Rusia să folosească partea sa din graniță ca un refugiu sigur pentru forțele sale armate care lansează atacuri pe teritoriul ucrainean.

Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, a declarat că ucrainenii au folosit permisiunea de a lovi teritoriul Rusiei cu arme americane în apropierea graniței, iar impulsul operațiunii militare ruse din Oblastul Harkov s-a împotmolit.

Analiștii de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) au estimat că autorizația limitată de a lovi ținte din Rusia cu armele furnizate de SUA a redus spațiul sigur al Rusiei cu 16%. (sursa și foto - pravda.com.ua/eng/news/ 2024/06…)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu