Nadia Comăneci are un avion care îi poartă numele!

Distribuie pe:

Ideea ca un avion al companiei naționale Tarom să poarte denumirea “Nadia Comăneci” a plecat în urmă cu patru luni. Reprezentanții Tarom-ului au primit ca atare ideea iar după ce au primit acceptul “Zeiței” au trecut la treabă. Primul pas a fost cel al semnării protocolului dintre Nadia și respectiva companie. Moment în care legenda sportului românesc a primit cadou o machetă a unei aeronave, inscripționată cu numele ei. De atunci și până la realizarea efectivă a proiectului a mai trecut o singură lună. Așa se face că începând de ieri, numele Nadiei se regăsește pe o aeronavă Boeing care va zbura pe diferite relații internaționale. “A fost un proiect care mi-a plăcut foarte mult. Mă bucur că cei de la Tarom au fost de acord cu o astfel de idee. Se demonstrează din nou că sportul oferă multe oportunități în multe domenii de activitate”, a precizat Nadia Comăneci pentru Orange Sport. Comitetul Olimpic și Sportiv a încheiat un contract cu compania Tarom privind închirierea unui charter care să transporte delegația sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris. Potrivit surselor Orange Sport sportivii olimpici vor face această deplasare chiar cu avionul inscripționat cu numele Nadiei. “Sper să le poarte mult noroc. Voi fi și eu prezentă la Paris pentru a-i susține”, a mai adăugat Nadia pentru Orange Sport.

Echipele din Superligă și-au aflat posibilele adversare din Conference League

Echipele din România și-au aflat, miercuri, adversarele din turul doi preliminar al Conference League, în urma tragerii la sorți care a avut loc, miercuri, la Nyon. Astfel, FCSB, dacă va pierde confruntarea cu Virtus AC din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, va întâlni formația care va pierde confruntarea Flora Tallinn (Estonia) - NK Celje (Slovenia), de asemenea din primul tur preliminar al LC. Universitatea Craiova va înfrunta echipa care va pierde duelul Botev Plovdiv (Bulgaria) - Maribor (Slovenia), din primul tur preliminar al Europa League. CFR 1907 Cluj va întâlni echipa din Belarus, FC Neman Grodno. Corvinul Hunedoara, dacă va pierde dubla manșă cu Paksi FC (Ungaria), din primul tur preliminar al Europa League, va întâlni în turul doi preliminar al Conference League echipa cipriotă AEK Larnaca. Meciurile tur se vor disputa la 25 iulie, iar returul la 1 august. FCSB și-a aflat și posibila adversară din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Dacă va trece de AC Virtus, din San Marino, FCSB va juca în turul doi preliminar cu israelienii de la Maccabi Tel Aviv. Campioana României ar juca meciul tur acasă, la 23/24 iulie, și returul în deplasare, la 30/31 iulie.

Szymon Marciniak va arbitra partida dintre Belgia și România de la EURO 2024

Arbitrul polonez Polonezul Szymon Marciniak va conduce la centru meciul Belgia - România, care se va disputa, sâmbătă, de la ora 22.00, în grupa E de la EURO 2024. În camera VAR se vor afla polonezii Bartosz Frankowski și Tomasz Kwiatkowski și slovenul Nejc Kajtazovic. Marciniak a arbitrat finala Cupei Mondiale din 2022, câștigată de Argentina în fața Franței, în prelungiri. Marciniak a fost protagonistul unui scandal de proporții la un meci important al sezonului recent încheiat de UEFA Champions League. Cel mai bun arbitru al Poloniei le-a răpit șansa celor de la Bayern München la un potențial gol egalizator în ultimele minute ale partide cu Real Madrid din semifinalele UEFA Champions League. În minutul 90+13, Bayern München s-a aflat pe un contraatac promițător, dar arbitrul a fluierat prematur offside la o poziție suspectă a lui Matthijs De Ligt. În mod normal, de la introducerea noilor reglementări VAR, recomandarea pentru arbitrii de centru este aceea de a lăsa faza să continue și de a analiza ulterior fazele suspecte. Sistemul VAR nu a putut interveni din cauza fluierului arbitrului, iar faza s-a încheiat cu o lovitură liberă pentru Real Madrid, în urma semnalizării inițiale a “centralului” polonez. Astfel, România va avea parte de un arbitru experimentat la centru în partida cu Belgia, meci ce se dispută sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22, la Köln.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu