Găselnița Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, adeverința că mai suntem în viață?

Distribuie pe:

Pentru a-și bate joc de oameni, a-i pune pe drumuri (“brevet” inventat de ANAF), s-a mai inventat o găselniță: Adeverința prin care deținătorii cărților de sănătate să dovedească, prin aceasta, că mai sunt în viață. Dacă nu ai această adeverință eliberată de Casele Județene de Asigurări de Sănătate, ți se blochează aceasta, încât afli de la medicul de familie, farmacie, de la laboratoarele de analiză a stării de sănătate că nu mai beneficiezi de avantajele (reducerile) oferite.

Ți se spune scurt să te duci la CNSA Județeană să aduci de la ei adeverință că aceasta nu mai e blocat, să te întorci cu o adeverință ca să poți beneficia de reducerile de sute de lei, pentru că ești plătitor de taxa de sănătate.

Întrebarea o adresăm Ministrului Sănătății și președintelui CNAS: cine și pentru ce a inventat această bătaie de joc față de oameni, și mai ales de cei care sunt bolnavi cronici, și au nevoie cel puțin o dată pe lună să apeleze la medicul de familie, sau medic specialist? Cu atât mai mult și îndreptățit întrucât valabilitatea actualelor Cărți de Asigurări de Sănătate a expirat din anul 2019. De ce e nevoie de această adeverință să dovedim că mai suntem în viață?!

Prostia celor care au inventat încă o adeverință să dovedim că mai trăim

e de neiertat și trebuie anulată imediat, dacă nu e vorba de eliberarea unei noi Cărți de Asigurări de Sănătate, că până acum nu s-a spus nimic în acest sens.

Singura explicație e că unii funcționari plătiți “gras” din banii noștri luați cu japca de statul pe scaune, neavând altceva de făcut decât să taie frunză la câini, să mențină birocrația sufocantă pentru români.

Exemplul cel mai concludent în acest sens l-am găsit la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mureș, unde în aceste zile, zeci, poate sute de bolnavi așteptau înghesuiți două ore până să ajungă la unul din ghișee pentru a primi faimoasa adeverință aberantă să dovedească la instituțiile de sănătate publică faptul că mai sunt în viață, deoarece Cartea de Asigurări de Sănătate (cardul) nu mai e blocat.

Ioan Husar

2 comentarii

  1. Glikotril Romania 24 iunie, 2024 at 10:12 Răspunde

    Este incredibil cum birocrația poate complica atât de mult viața oamenilor, în special a celor bolnavi cronici. De ce este necesar ca deținătorii cărților de sănătate să dovedească faptul că sunt în viață printr-o adeverință? Această procedură nu doar că adaugă un stres suplimentar, dar și pune pe drumuri pe cei care au nevoie cel mai mult de îngrijire medicală. Oare nu ar putea fi găsită o metodă mai eficientă și mai umană pentru a gestiona aceste situații? Această absurditate trebuie revizuită și eliminată pentru a reduce povara asupra pacienților. Ce părere aveți despre această practică?

  2. Ultra Caridiox Romania 25 iunie, 2024 at 11:27 Răspunde

    Acest articol ridică o problemă extrem de frustrantă și incredibilă! De ce ar trebui oamenii să demonstreze că sunt în viață pentru a beneficia de servicii de sănătate, mai ales având în vedere că valabilitatea cărților de asigurări de sănătate a expirat încă din 2019? Este o birocrație inutilă care afectează în mod special pe cei bolnavi cronici. Ce măsuri intenționează să ia Ministerul Sănătății pentru a rezolva această absurditate?

Lasă un comentariu