În școlile americane vor fi afișate cele zece porunci...

Distribuie pe:

Louisiana a devenit primul stat din SUA care a aprobat ca cele zece porunci din Biblie - codul etic al omenirii - să fie afișate în fiecare clasă din școlile publice.

Potrivit ziare.com, legislația pe care guvernatorul republican Jeff Landry a promulgat-o miercuri, 19 iunie 2024, impune afișarea celor zece porunci în format poster, cu caractere mari și ușor de citit, în toate clasele publice, de la grădiniță până la universitățile finanțate de stat, până la începutul anului 2025.

Afișele vor fi însoțite de o declarație de context de patru paragrafe, în care se descrie modul în care cele zece porunci au fost o parte proeminentă a educației publice americane timp de aproape trei secole.

În lege, cele zece porunci sunt prezentate drept documente fundamentale ale guvernului statal și național: “Dacă vreți să respectați statul de drept, trebuie să începeți de la legiuitorul original, Moise, care a primit poruncile de la Dumnezeu”, a declarat Landry, potrivit sursei citate.

Opozanții consideră că legea încalcă separația dintre biserică și stat și este în mod clar neconstituțională: “Primul amendament al Constituției SUA interzice instituirea unei religii naționale sau preferarea unei religii în detrimentul alteia”. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu