Ziua Universală a Iei, la Muzeul Dor de Pridvor

Distribuie pe:

Pentru a sărbători împreună tradițiile și frumusețea românească, Ziua Universală a Iei va fi marcată și la Muzeul Dor de Pridvor din satul Nazna, luni, 24 iunie, ora 13.

Programul evenimentului, ce reprezintă o ocazie de a petrece o zi minunată alături de familie și prieteni, într-un cadru autentic și plin de tradiție, include: jocuri populare - Ansamblul “Ardeleana” din Tg. Mureș va încânta audiența cu dansuri și muzică populară autentică; ateliere pentru copii - Cei mici vor putea participa la ateliere de înșirat mărgele și vor descoperi bucuria creației tradiționale; atelier de sculptură în lemn - Sculptorul Antal János Csaba va susține un atelier demonstrativ, arătând arta sculpturii în lemn.

Printre atracțiile zilei se va număra și vizitarea muzeului improvizat în bătătura gospodăriei familiei Savu din Nazna, cei interesați având prilejul să descopere colecția gazdelor de ii și cămăși populare, precum și expoziția de obiecte vechi folosite de străbuni în viața de zi cu zi.

Copiii și adulții deopotrivă se vor putea bucura de prezența animalelor de casă prietenoase.

Nu va lipsi nici relaxarea în grădină, la umbra nucului bătrân. De asemenea, va impresiona și frumusețea grădinii cu lavandă, unde s-au amenajat zone speciale pentru fotografii memorabile.

Printre delicii culinare oferite gurmanzilor (și nu numai), se vor afla mâncăruri tradiționale la ceaun, precum și alte bunătăți românești.

Băuturile răcoritoare vor fi puse la dispoziție pe parcursul evenimentului.

Accesul se face pe baza unei donații de 15 lei, la intrare.

Lasă un comentariu