Consilierii locali din Sighișoara, chemați să aprobe organizarea festivalului medieval

Distribuie pe:

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a anunțat, miercuri, că ediția a XXIX-a a Festivalului Sighișoara Medievală ar urma să se desfășoare în perioada 26 - 28 iulie în acest an, dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat săptămâna viitoare în Consiliul Local.

“Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală ar urma să aibă loc în perioada 26 - 28 iulie 2024. Îmi doresc ca atât locuitorii Sighișoarei, cât și turiștii, cu toții să ne bucurăm de o nouă ediție a Festivalului, într-un cadru medieval autentic. Este un eveniment emblematic pentru Sighișoara. Ca să se înțeleagă pașii ce trebuie urmați până să avem efectiv evenimentul, trebuie să știți că după aprobarea Bugetului, proiectul privind organizarea Festivalului Medieval a fost în consultare publică 30 de zile lucrătoare, iar săptămâna viitoare va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local. Ulterior, dacă evenimentul va fi aprobat, urmează licitația publică și abia apoi evenimentul în sine. Am încredere că, la final de iulie, ne vom revedea în Cetate la Festivalul Medieval”, a afirmat Iulian Sîrbu, într-o postare pe Facebook.

Ediția a XXIX-a a Festivalului Sighișoara Medievală era programată să se desfășoare anul trecut în perioada 28-30 iulie, dar nu s-a mai organizat din cauza neaprobării Calendarului Evenimentelor Culturale de către Consiliul Local Sighișoara timp de patru ședințe consecutive, deși proiectul a stat în dezbatere publică perioada prevăzută de lege și avea bugetul aprobat de la începutul anului.

În cei 32 de ani de existență, Festivalul Sighișoara Medievală a avut trei întreruperi, una cauzată de pandemia de COVID-19, în anul 2020, una în 2016 cauzată de disputele și bâlbâielile din administrația publică sighișoreană, când ediția a 24-a nu s-a mai organizat, la fel ca și ediția de anul trecut.

După întreruperea din anul 2016, Festivalul Sighișoara Medievală, care căpătase deja o faimă internațională și atrăgea peste 30.000 de turiști numai în cele trei zile, a intrat în degringoladă din cauza disputelor politice locale și nu a mai reușit să se mai redreseze, acest fapt afectând operatorii de turism.

(Agerpres)

Lasă un comentariu