Ediția a XXVII-a a Zilelor Târgumureșene, 27 -30 iunie 2024, la start!

Distribuie pe:

“Conform unei tradiții medievale, la Târgu Mureș se organizau anual trei târguri, unul dintre acestea având loc vara, la sfârșitul lunii iunie. În 2021 s-a revenit la această tradiție istorică, iar de atunci, zilele de celebrare ale orașului sunt organizate în ultimul week-end din luna iunie a fiecărui an. 4 zile de distracție, muzică, spectacole de teatru, expoziții, concerte. Toate se vor desfășura începând de joi, 27 iunie, până duminică, 30 iunie, în Cetatea Târgu Mureș, pe strada Bolyai și pe strada Enescu, dar și centrul orașului. În Piața Trandafirilor, începând de joi vom găzdui Târgul de artă meșteșugărească, unde îi invităm pe târgumureșeni să se bucure de creațiile populare a celor peste 60 de meșteri populari mureșeni care au răspuns invitației noastre!”, a declarat Soós Zoltán.

Joi, 20 iunie, primarul Soós Zoltán, alături de viceprimarul Portik Vilmos, au susținut în Cetatea Târgu Mureș o conferință de presă, subiectul principal al acesteia fiind ediția a XXVII-a a Zilelor Târgumureșene. Manifestarea se va desfășura în intervalul 27-30 iunie, locațiile din oraș au fost deja stabilite: centrul municipiului, Cetatea Târgu Mureș, străzile Enescu și Bolyai.

Evenimentele dedicate Zilelor Târgumureșene vor cuprinde și în acest an Festivitățile de decernare a titlurilor de “Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Mureș”, dar și manifestări dedicate celebrării cuplurilor de aur ale orașului! Pe scenele amplasate, atât în Cetate, cât și în Piața Victoriei, târgumureșenii sunt așteptați la concertele Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, ale trupei Bronx, Lady and the tramps, Iarmarock DP, Jakab Csaba &Band, trupa Taxi, Korda György és Balázs Klári live show ,,Korda 50”. Vor mai evolua trupa 3 SUD EST, interpreți locali de muzică populară și ansambluri de dansuri tradiționale. Sâmbătă, în centrul orașului vor concerta: Horváth Tamás și Ștefan Bănică jr.

“Cireașa de pe tort va fi... seara de duminică! Probabil, ultima seară de evenimente este și cea mai așteptată - și din prisma focului de artificii, care va fi aproape de miezul nopții - de la ora 23.30, dar și a concertelor susținute de: trupa Kowalsky meg a Vega, iar apoi de maestrul naiului - Gheorghe Zamfir. Programul este unul variat și nu pot decât să îi invit pe toți târgumureșenii și mureșenii la petrecerea de 4 zile și 4 nopți!”, a spus primarul Soós Zoltán.

Cuvântul liber va publica săptămâna viitoare programul complet al manifestării.

Lasă un comentariu