Orașele și cartierele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță

Distribuie pe:

În prezent, Brașov, Oradea și Cluj-Napoca sunt orașele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță, conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia - platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX.

Dintre cele mai sigure zece cartiere din țară, șapte sunt situate în Cluj-Napoca.

Orașele care au primit un scor mai redus în ceea ce privește siguranța sunt Tulcea, Ploiești și Brăila.

Indexul poate fi accesat pe trai.storia.ro și este instrumentul care adună atât date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia, cât și date subiective preluate de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă.

Locuitorii au evaluat cât de sigur se simt în orașele și cartierele lor, acordând o notă la afirmația: “Pot spune despre cartierul în care locuiesc că este unul sigur”.

Cele mai sigure orașe din România, conform percepțiilor locuitorilor

În prezent, Brașovul ocupă primul loc în topul orașelor considerate cele mai sigure, cu un scor total de 83 de puncte, urmat de Oradea (81,8), Cluj-Napoca (81,5) și Sibiu (80,7).

De asemenea, în topul celor 10 orașe în care românii se simt cel mai în siguranță, conform trai.storia.ro, se află și Râmnicu Vâlcea (80,4), Alba Iulia (79,7), Miercurea Ciuc (78,4), Sfântu Gheorghe (78,4), Iași (78,1) și Slatina (77,4).

Scoruri puțin mai reduse au înregistrat orașele Tulcea (scor 68), urmat de Ploiești (68,6) și Brăila (70,6). Alte orașe cu scoruri mai reduse la nivelul siguranței sunt: Baia Mare (71,3), Slobozia (72), Deva (72,6), Călărași (73,5), Târgu Mureș (75,5), Bacău (73,9) și Satu Mare (73,9).

(Foto:www.travel2romania.com, www.romaniatourism.com)

Lasă un comentariu