Constelații. 7 texte noi în lectură

Distribuie pe:

Constelații. 7 texte noi în lectură - un nou eveniment în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe. New Voices

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș vă invită sâmbătă, 22 iunie 2024, începând cu ora 19.00, la 3g HUB (Str. Avram Iancu nr. 2, Bastionul Măcelarilor din Cetatea Târgu Mureș), unde va avea loc prima vizionare publică din cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe. New Voices.

Constelații. 7 texte noi în lectură

Denisa Rogoz, Sașa Pânzaru, Elena Vari, Diana Drăghiță, Irisz Kovacs, Csilla Novák & Narcis Zamfir , regia: Rareș Budileanu, sâmbătă 22 iunie 202, 3G HUB, Bastionul Măcelarilor

Un computer Pentium 2 e martorul vieții de zi cu zi a unei familii din România anilor 2000.

O fată aruncă o monedă în Fontana di Trevi și își pune o dorință: vrea o soră. Dar când dorințele se împlinesc, e rareori așa cum ne-am imaginat.

Pentru Diana, satul Hundorf e un întreg univers. Aici e păpușa Fetița Mov, aici e câinele Lăbuță Albă, aici vine uneori Haide din Germania, aici sunt Mami, Bunica și Doamna Învățătoare Chirița. Doar tati nu e aici niciodată. Și Diana îl așteaptă.

8 etaje. Atât de înalt e blocul de pe care sare o tânără. Și la fiecare etaj ne spune o parte din povestea ei.

O adolescentă se confruntă pentru prima dată în viață cu moartea unei persoane dragi.

Înainte de o operație complicată, o mamă îi lasă o scrisoare unicului ei fiu.

O fată alege să nu se nască. Asta înseamnă că ești scutit de războaie și de faptul că animalele mor. Dar pe de altă parte, înseamnă că n-o să-ți cunoști niciodată dragostea vieții, n-o să vezi niciodată zăpada sau stelele. Sau filmele românești.

Proiectul Fabulamundi. Playwriting Europe. New Voices își propune să contribuie la formarea vocațională a tinerilor cu vârsta sub 27 de ani prin ateliere de scriere dramatică. Printre temele abordate în cadrul atelierelor de scriere creativă se numără egalitatea de gen, sustenabilitatea și digitalizarea. La nivel internațional, participanții beneficiază, pe lângă mobilități și întâlniri cu dramaturgi consacrați, de laboratoare creative al căror impact vizează peste 400 de tineri. Proiectul urmărește susținerea dramaturgiei contemporane și creșterea interesului tinerilor cu vârsta între 17 și 27 de ani pentru acest domeniu, prin implicarea peste 14 teatre, festivaluri și organizații culturale din 9 țări. Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați www.uat.ro și www.fabulamundi.eu. Fabulamundi. Playwriting Europe. New Voices este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

Toate cele șapte texte pornesc de la povești personale ale autorilor și au fost scrise în cadrul workshop-ului Women in Recent History. How to turn personal stories into a theatre play, coordonat de dramaturgii Elise Wilk și Patrik Laziæ.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un comentariu