Vineri, la ora 10.00, se deschide Lacul “Ursu”

Distribuie pe:

Lacul “Ursu” din Sovata se va deschide vineri, 21 iunie, la ora 10.00, a declarat pentru “Cuvântul liber” Fülöp Nagy János, director general al Balneoclimaterica S.A. Sovata, parte a grupului internațional ENSANA GROUP. Conform acestuia, se așteaptă un număr mare de turiști din țară și din străinătate, cele trei hoteluri ale societății, Sovata, Brădet și Ursina (fostul Făget), cu o capacitate de peste 800 de locuri de cazare, fiind pregătite.

Sovata este una dintre cele mai căutate stațiuni balneoclimaterice din România, oferind terapii și tratamente recomandate pentru mai multe afecțiuni, cum ar fi: neurologice, dermatologice, infecții bacteriene, boli cardiovasculare, inflamații articulare și nu numai. Lacul “Ursu”, singurul lac helioterm din lume, s-a format în 1875, în urma unor ploi torențiale și a surpării unor zone exploatate de sare. Cu o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați și o adâncime maximă de 18,9 metri. Este cunoscut ca “Marea Moartă a Europei” datorită concentrației sale saline, de până la 300 grame pe litru. Este bogat în sare, minerale și oligoelemente cu proprietăți terapeutice foarte puternice. Apa sărată are un efect antiinflamator și antibacterian, fiind utilă inclusiv pentru inhalațiile care curăță aparatul respirator și ameliorează efectele alergiilor. (Redacția)

S-a deschis Lacul Negru din Sovata

La sfârșitul săptămânii trecute s-a deschis Ștrandul Lacul Negru din Sovata. Acesta are program zilnic, între orele 9.00 și 19.00, iar biletul permite două intrări pe zi.

Lasă un comentariu