Indemnizații lunare majorate

Distribuie pe:

Indemnizațiile lunare pentru adultul cu handicap grav și pentru copilul cu handicap grav au fost majorate începând cu drepturile aferente lunii iunie 2024, care se vor plăti în luna iulie, conform legislației actuale (OUG nr. 50 din 23 mai 2024) privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Practic, indemnizația socială va crește cu 66 de lei, aceasta fiind cea de a doua majorare a acestor venituri de la începutul anului.

Începând cu luna iunie, aceste drepturi se vor calcula astfel:

• Pentru adultul cu handicap grav, indemnizația lunară va crește de la 463 de lei la 529 de lei. (În luna ianuarie, aceasta era 419 lei, prin urmare, va fi o majorare cu 110 lei în primele șase luni ale anului.)

• Pentru copilul cu handicap grav, indemnizația lunară va crește de la 397 de lei la 463 de lei. În ianuarie, aceasta era 359 de lei, așadar, creșterea pe primele șase luni ale anului va fi de 104 lei.

Această măsură a fost luată având în vedere costurile pe care le presupun serviciile și tratamentele de care aceste persoane sunt dependente, precum și faptul că această categorie socială se află în imposibilitatea de a realiza venituri din muncă.

Totodată, conform Hotărârii de Guvern nr. 598 din 06.06.2024, salariul minim pe economie crește la 3.700 de lei brut de la 1 iulie. Asta înseamnă că indemnizațiile de însoțitor pentru persoanele cu dizabilitate gravă, acordate prin Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, vor fi majorate și ele, alături de salariile asistenților personali, acestea acordându-se în funcție de valoarea salariului minim pe economie stabilit.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Lasă un comentariu