“Ce-ți doresc eu ție... dulce Târgu Mureș...”

Distribuie pe:

Urările noastre către oraș și unul către celălalt le-am făcut duminică, prin vot!

Dragi târgumureșeni, ne merităm soarta!

Pentru lașitatea, comoditatea și complicitatea noastră, ne-am pierdut dreptul de a ne mai plânge de ceva și în plus ne-am pierdut demnitatea. Ieri dimineață am luat cu toții, pe stomacul gol, o lecție de unitate și voință din partea concetățenilor de etnie maghiară. Tot respectul!

Problema reală nu este că primarul este maghiar, nu e nimic personal, nu e ură, să nu se înțeleagă greșit, problema reală este că orașul se îndreaptă cu pași repezi spre secolul al XIX-lea. Dar noi, toți, și nu mă refer doar la cetățeni, ci și la acei candidați care știau că nu au nicio șansă, dar nu au ales să se retragă cu demnitate, în timp util... toți am scris, duminică, sentința la moarte prin dispariție și depopularizare a acestui oraș, moartea noastră spirituală și, bineînțeles, moartea municipiului pe plan administrativ, financiar... de fapt, pe toate planurile.

Am ales din orgoliu, am ales împotriva propriilor noastre interese, cele de grup sau chiar personale fiind mai importante decât binele orașului. Am primit ceea ce am cerut, ceea ce am votat.

Nu sunt în măsură să contest această situație. E votul orașului, e votul nostru, al tuturor, deci, vom suporta consecințele. Vom mai aștepta încă 4 ani ca să ne dăm cu stângul în dreptul, să ne faultăm singuri. Asta face parte din ADN-ul nostru, din masochismul nostru. Oricât ar vrea cineva să ne ajute, preferăm să refuzăm ajutorul și să rămânem în condiția noastră, de care ne plângem în mod constant, dar, se pare, că ne place. Nici măcar bine nu se poate face cu forța.

Oare vom învăța vreodată că trecutul trebuie lăsat la locul lui în trecut, că progresul nu se poate face prin a vota trecutul, ci viitorul și omul potrivit? Oare vom înceta vreodată să mai fim atât de egoiști încât să votăm un om doar pentru că, odinioară, ne-a plăcut? Oare vom înțelege vreodată că mersul înainte nu se poate face uitându-ne înapoi? Când vom înțelege că un oraș se dezvoltă, se susține, progresează prin investiții, prin afaceri, prin contracte, prin și cu bani atrași și investiți pentru binele nostru, al tuturor, nu al meu sau al vostru? Nu alegem un primar pentru că e popular, pentru că are un zâmbet charismatic, pentru că e drăguț cu vârstnicii sau deschis față de tineri. Acestea ar fi calități în plus pe care ar trebui să le aibă un primar, dar calitatea de bază este capacitatea de a gospodări orașul. Da, de asta e nevoie pentru ca un primar să fie bun. Capacitate organizatorică, capacitate administrativă, financiară, viziune spre viitor și putere fizică, emoțională și mintală de a le face pe toate bine.

Oricum, zarurile au fost aruncate și, din păcate, nu putem spune 6 - 6 poartă în casă. Nu ne-am pus la adăpost, absolut deloc.

Nu ne rămâne decât să ne dorim unul altuia o zi minunată și un viitor glorios acestui oraș, viitor care va fi așa cum l-am scris, prin vot, noi, toți, duminică, 9 iunie 2024!

TOATE CELE BUNE ȘI MULTĂ BAFTĂ, DRAGI CONCETĂȚENI!

Antonela Dumitrache

Lasă un comentariu