Maria Sullivan, vicepreședinte și expert în întâlniri al dating.com, citată de ziare.com, afirmă că jumătate dintre cei care sunt într-o relație se despart în mod șocant după prima lor vacanță.

“Prima călătorie împreună a unui cuplu este o piatră de hotar majoră în relație, fie că se întâmplă în primele șase luni de întâlniri, fie în luna de miere.

Să petreci câteva ore cu cineva nu este același lucru cu a petrece câteva zile cu el și nici măcar să petreci un weekend împreună nu este același lucru cu a petrece două săptămâni în doi”, explică aceasta.

Obiceiuri deranjante

Petrecerea timpului în același spațiu și în același timp este ocazia cu care descoperi lucruri noi despre partener și, din păcate, multora nu le este pe plac ceea ce află, indiferent de când se întâlnesc sau cât de des au fost înainte împreună.

În cadrul cercetării, un procent alarmant de 31% dintre cupluri au pus capăt relației lor după ce au fost treziți în mod constant prea devreme.

Pe de altă parte, chiar dacă un pui de somn și o îmbrățișare ar putea să salveze relația, acestea nu vor funcționa dacă sunt perturbate de foamea acută. Aproximativ 38% dintre cei intervievați au recunoscut că au decis să se despartă după ce partenerul lor i-a făcut să întârzie în mod repetat la rezervările pentru cină.

În plus, folosirea aceleiași băi duce adesea la anxietate, dar motivele reale pentru care este deranjant nu sunt cele de intimitate. Aproape 40% dintre respondenți au declarat că faptul de a-și vedea partenerul lăsând pasta de dinți murdară în chiuvetă sau să descopere că acesta nu înlocuiește hârtia igienică la baie în timpul vacanței pot arunca romantismul pe apa sâmbetei.

Bunele maniere

Însă, prima călătorie sau vacanță în compania partenerului oferă nu numai informații despre modul în care vă tratează, ci expune și modul în care îi tratează pe ceilalți pe fondul stresului.

Faptul că și-au văzut partenerul răcnind la un însoțitor de bord, un ghid turistic sau un chelner a determinat 31% dintre cei chestionați să rupă o relație.

De asemenea, unii mai pretențioși au descoperit că obiceiuri precum lăsarea mâncării în afara frigiderului, purtarea hainelor de exterior în pat sau lipsa de pricepere la împachetarea sau împăturirea hainelor i-au împins să își părăsească partenerul după o călătorie. 44% dintre ei au spus că au avut revelații majore despre (in)compatibilitatea lor ca și cuplu. În toate cazurile, decizia celor care și-au părăsit partenerul a fost irevocabilă.

Partea plină a paharului

Totuși, potrivit studiului, există și o parte plină a paharului. Jumătate dintre cei care ies la întâlniri se întorc din prima lor călătorie sau vacanță cu relația intactă, iar sentimentele lor reciproce devin mai puternice.

Pentru a-i ajuta pe călătorii aflați la începutul relației să reușească, Maria Sullivan sugerează ca itinerariul să fie bine planificat, iar partenerii să fie pregătiți din punct de vedere emoțional pentru oricare dintre rezultate.

Pentru a vă cunoaște mai bine partenerul și pentru a afla dacă doriți să vă asumați viața și lumea cu cineva nou, o călătorie în cuplu este recomandată și merită făcută.

Indiferent dacă aceasta sudează relația sau dacă o distruge, măcar aflați din timp dacă merită sau nu să riscați. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: freepik.com)

Lasă un răspuns