Sprijin umanitar pentru persoanele afectate de calamități, în protopopiatul Sighișoara

Distribuie pe:

Grindina, vântul puternic și ploile abundente din ultimele zile au făcut ravagii în mai multe localități din jurul Sighișoarei. Multor locuitori le-au fost afectate grav locuințele și gospodăriile, iar grădinile de zarzavat și culturile mari au fost distruse în totalitate. În acest context, preoții și credincioșii din cadrul protopopiatului Sighișoara s-au implicat activ și au venit în sprijinul celor greu încercați de calamități.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, cu sprijinul preoților și credincioșilor sighișoreni, am organizat o amplă campanie de ajutorare a persoanelor care au avut de suferit în urma fenomenelor meteorologice extreme. Astfel, alimentele de primă necesitate, apa potabilă, hainele și obiectele sanitare, dar și diferite sume de bani, au alcătuit ajutorul oferit prin Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - Filiala Sighișoara.

În același sens, vrednică de menționat este donația părintelui Marcel Cristurean, de la parohia Hetiur - protopopiatul Sighișoara, care a oferit 6.000 fire răsaduri pentru grădinile năpăstuite de grindină ale oamenilor greu încercați de furia naturii dezlănțuite. Pe această cale, mulțumim preoților și credincioșilor care nu au rămas indiferenți la suferința semenilor noștri.

Pr. Ovidiu Dan, Protopop al Sighișoarei

Lasă un comentariu