SECȚIA DE ȘTIINȚELE NATURII ANUNȚĂ CONFERINȚA DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE - Târgu Mureș, 12-14 iunie 2024

Distribuie pe:

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează, în perioada 12-14 iunie 2024, conferința de comunicări științifice cu participare internațională Preocupări recente în cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului cultural, aflată la cea de a XVIII-a ediție.

Deschiderea oficială va avea loc în “Sala Mică” a Palatului Culturii din Târgu Mureș, în data de 13 iunie 2024, la ora 11.00.

Conferința valorizează preocupările din ultimii ani în cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului muzeal, pentru Secțiunea Științele naturii, precum și programele și proiectele educaționale care au la bază promovarea patrimoniului cultural, dedicate publicului larg, care

s-au dovedit a fi de succes în anii 2023 și 2024, pentru Secțiunea Pedagogie muzeală.

Au răspuns invitației la eveniment cadre didactice universitare și cercetători științifici de la: Institutul de Zoologie din Chișinău al Universității de Stat din Republica Moldova, Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar Pitești, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, Institutul de Biologie București al Academiei Române, Institutul de Speologie “Emil Racoviță” București al Academiei Române, Institutul Geologic al României, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice din București, Institutul de Cercetări Biologice din Cluj-Napoca, Rezervația Naturală “Plaiul Fagului” din Republica Moldova; cercetători științifici și muzeografi de la instituții muzeale din România: Complexul Muzeal Național Neamț din Piatra-Neamț, Muzeul Olteniei Craiova, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Muzeul Județean Teleorman din Alexandria, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud din Bistrița, Muzeul Județean Argeș din Pitești, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, Muzeul Județean Mureș din Târgu Mureș; specialiști de la TRANSGEX SA din Oradea; cadre didactice din învățământul preuniversitar, care activează în domeniul pedagogiei muzeale: Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” din Târgu Mureș, Grădinița cu Program Prelungit “Arlecchino” - structură a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 6 din Târgu Mureș.

Programul cuprinde:

- prezentarea volumelor: MARISIA. NATURAL SCIENCES III (prezintă prof. univ. dr. ing. Vlad A. Codrea, Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca);

PEDAGOGIE MUZEALĂ, ȘTIINȚELE NATURII IX (prezintă prof. dr. Hadrian-Vasile Conțiu - Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureș, Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca);

- susțineri de comunicări din următoarele domenii: biologie (botanică, zoologie), geologie, muzeologie și pedagogie muzeală - domeniul științele naturii.

Comunicările prezentate vor fi publicate ulterior în anuarul Muzeului Județean Mureș, MARISIA. NATURAL SCIENCES IV, respectiv, în revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, PEDAGOGIE MUZEALĂ, ȘTIINȚELE NATURII X.

Biolog prof. Daniela-Ramona Botoș

Șef de secție, Secția de Științele Naturii Muzeul Județean Mureș

Lasă un comentariu