Sărbătoarea Copilăriei: 1 Iunie 2024 - Muzică, artă și distracție pentru întreaga familie

Distribuie pe:

Vă invităm să celebrăm Ziua Copilului în Cetate și pe strada Enescu cu activități artistice, spectacole și multe surprize pentru cei mici!

Pregătiți-vă pentru două zile de neuitat pline de creativitate, energie și bucurie. Pe lângă workshop-uri și concerte, vom avea spectacole pentru copii și demonstrații interactive, unde copiii pot descoperi lumi noi și fascinante.

Iar la Gradina Zoologică, toți copiii sub 18 ani au acces gratuit.

Sărbătoriți copilăria într-un mod memorabil, alături de cei dragi!

Cetate

Cetatea este locul preferat al copiilor. De aceea, și în acest an venim cu o mulțime de surprize pentru ei.

Program 1 IUNIE

8.00 - 13.00: “Călător prin lumea copilăriei” - Inspectoratul Școlar Județean Mureș

8.00 - 21.00: Asociația CLUB “ȘI NOI PUTEM REUȘI” realizează ateliere de modelare în lut cu meșterul olar Daniel Leș, precum și activități distractive pentru copii

10.00 - 17.00: AS OR EV vă propune pictură pe față, pliere de baloane, concurs de alergare în saci, castel gonflabil, bungee jumping, caricaturist, bulă uriașă din săpun, jucării din lemn pictate, bijuterii lucrate manual, turtă dulce, ciocolată de casă, înghețată, popcorn, porumb fiert, colțul cu baloane și o prezentare de modă

10.00 - 14.00: Asociația DIVERS, Asociația ESTIEM și Asociația SURYAM vor organiza CĂSUȚA DE JOCURI - activități de joacă și jucării handmade

12.00 - 13.00: Spectacol pentru copii: “Pălăria Fermecată” - Scena Amfiteatru

10.00 - 17.00: FUNDAȚIA CASA TRADIȚIILOR ARDELENEȘTI susține și prezintă:

10.00 - 17.00 Activități meșteșugărești

Avram Éva - Broderie

Bakó Mónika - Pictură pe lemn / Decorarea tradițională a mobilierului

Bíró-Janka Anna - Confecționarea tradițională a fetrului

Székely Lajos - Sculptură / Cioplire în lemn

Jucării populare confecționate din lemn la iarbă verde

Alte activități (în funcție de spațiul și timpul disponibil):

Basme populare transmise prin viu grai cu povestitoarea dr. Tekei Erika (Program în limba maghiară - aprox. 30 de minute)

Dansuri populare pentru copii cu actrița și instructoarea de cântece populare Biró Júlia și ansamblul de muzică populară Lelkes Zenekar (Entuziaștii) (1 oră)

Cântece populare pentru mici și mari cu Biró Júlia (1 oră)

Prezentare de instrumente populare cu ansamblul de muzică populară Lelkes Zenekar (30 de minute)

13.30 - 14.30 “Codru verde, câmp cu flori” - concert-basm cu Biró Júlia și ansamblul de muzică populară Lelkes Zenekar (Scena Amfitaetru)

10.00 - 17.00: Asociația Culturală ASSERCULIS susține și prezintă: teatru interactiv pentru copii, dansuri medievale, muzeu viu, povești pentru copii, animație și spectacole pentru toată familia.

15.30 - 17.00: Palatul Copiilor Târgu Mureș va realiza și prezenta: workshop interdisciplinar: teatru, dans, muzică, gimnastică.

Strada Enescu

De vineri, 31 mai, până sâmbătă, 1 iunie, strada Enescu se va transforma în cea mai animată zonă a orașului: plină de artiști, muzică, distracție și voie bună.

Copiii se vor putea bucura de activități speciale: workshop-uri artistice, precum broderie pe tricouri, pictură pe față, creații cu flori uscate, confecționarea de bijuterii și multe altele.

Desigur, nici muzica nu va lipsi. Concertele vor fi susținute de formații și DJ-i precum: Fever Gaze, Tartar Monks, DJ Ugly Astronaut, DJ Loy Norbert, DJ F Playlist, DJ DEtour, DJ Anturaj Society, și trupa de dans Blessed. Seara, vom avea spectacole de lumină LED.

Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de această zi specială!

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu