Fonduri nerambursabile pentru proiecte de promovare a identității culturale, lingvistice, religioase și a drepturilor cetățenilor aparținând minorităților naționale

Distribuie pe:

În conformitate cu legislația în vigoare (Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare), Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) atribuie contracte de finanțare în vederea desfășurării unor proiecte interetnice, de promovare a identității culturale, lingvistice, religioase și a drepturilor cetățenilor aparținând minorităților naționale și de combatere a intoleranței, în anul 2024.

Programul anual propriu pentru acordarea finanțărilor nerambursabile în anul 2024, în care este menționată o sesiune de selecție, este publicat în Monitorul Oficial al României nr. 51 din 15 martie 2024, Partea a VI-a.

Data limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 7 iunie 2024 (data serviciilor poștale), pentru proiecte a căror perioadă de desfășurare începe după data de 22 iulie 2024. Suma solicitată pentru fiecare proiect trebuie să fie cuprinsă între 25.000 și 200.000 lei.

Pentru sesiunea de selecție iunie - iulie 2024, Comisia de evaluare și selecție se va întruni până la data de 28 iunie 2024.

Suma solicitată DRI pentru proiect trebuie să se încadreze între minimum 25.000 lei și maximum 200.000 lei.

Orice aplicant eligibil poate depune maxim două propuneri de proiecte.

Criteriile de atribuire care vor face posibilă evaluarea și selecția propunerilor este disponibil la adresa https://dri.gov.ro/w/ghid-de-finantare/

Documentația pentru elaborarea și prezentarea propunerilor de proiecte poate fi accesată pe site-ul Departamentului pentru Relații Interetnice dri.gov.ro, pe prima pagină.

(https://dri.gov.ro/.../anunt-de-participare-2024-in-baza.../)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu