Karateka de la CSU Tg. Mureș, campioni europeni

Distribuie pe:

Doi componenți ai secției de arte marțiale a Clubului Sportiv Universitar Tg. Mureș au cucerit medaliile de aur la Campionatul European de Karate Shito Ryu, competiție desfășurată în perioada 17 - 19 mai 2024, la Regensburg, Germania. Sportivul Aris Luca Priță a devenit campion european Kumite individual masculin, categoria +67 kg, iar Natalia Miclea a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere cu echipa de kumite a țării noastre, categoria cadete.

Voleibalistele de la CSU Tg. Mureș, locul IV în Campionatul de junioare U19

CSU Târgu Mureș a încheiat pe locul IV în Campionatul Național de volei feminin, rezervat jucătoarelor sub 19. La turneul final de la Timișoara, formația târgumureșeană a înregistrat 3 victorii (3-1 cu CSS Bega Timișoara, 3-0 cu CSM București și 3-0 cu ACS Penicilina Iași) și 2 înfrângeri (0-3 cu Dinamo București și 1-3 cu CTF Mihai I București). Voleibalistele mureșene sunt pregătite de antrenorii István Bokor și Julien Van de Vyver.

Arcașul Tamás Móréh speră să se califice la Paris!

Arcașul de la CSM Tg. Mureș, Tamás Móréh, deși se pregătește în mod conștient pentru Jocurile Olimpice din 2028, va încerca să se califice și la Paris. Penultimul turneu de calificare a avut loc la Essen, în Germania, unde tânărul sportiv târgumureșean, după propria-i mărturisire, nu s-a descurcat bine. “Au fost motive tehnice, dar recunosc că am fost mai nervos decât de obicei, pentru că am simțit că miza era mai mare”. Tamás Móréh a ieșit destul de repede din competiție, dar va mai avea o șansă să încerce să-și ia biletul pentru Paris, în Turcia. La Essen a mai avut loc și un Campionat European. Sportivul de la CSM Tg. Mureș s-a descurcat însă mult mai bine la acest eveniment, presiunea a fost mai mică, dar a putut să-și îmbunătățească și tehnica, pentru că a avut ocazia să exerseze puțin cu antrenorul. “El m-a ajutat să pornesc pe drumul ascendent”, a afirmat Tamás Móréh. Sportivul mureșean a tras mult mai bine în dueluri decât înainte, dar nu și-a putut învinge adversarul din Germania în faza eliminatorie. Tamás Móréh s-a clasat pe locul 57, ceea ce a fost o dezamăgire pentru el. Următoarea competiție va fi o mică întrecere internă la Predeal.

CSM Tg. Mureș a promovat futsalul și mișcarea

Clubul CSM Tg. Mureș a continuat seria de promovare a mișcării, educației fizice și a sportului, și implicit a futsalului de data aceasta. Echipa de futsal de la CSM Tg.Mures s-a deplasat la Liceul cu Program Sportiv “Szász Adalbert” din Târgu Mureș, unde s-a întâlnit cu elevii școlii. După ce au fost întâmpinati cu vorbe calde de directorul școlii, dl. Csíki Zsolt a dat și lovitura de începere în “derbiul” CSM - LPS profesori. Dar mai întâi băieții lui Gherman Cosmin și Kovács János au jucat un meci demonstrativ între ei, arătând frumusețea futsalului. Foarte interesant a fost faptul că unii componenți ai lotului CSM au fost sau sunt și la momentul actual elevii instituției școlare vizitate. În echipa antrenorilor și a profesorilor s-au găsit nume sonore din fotbalul mureșean, ca frații Miclea, Darius și Romulus, Șomfălean Claudiu, Mihály Sándor, Dudás Levente, Benk Szilárd, Dobai András și Juhász Dávid. Poarta antrenorilor a fost apărată de tânărul Csepán Róbert, elev al LPS, dar și portarul echipei CSM Târgu Mureș. A fost un meci intens, cu multe faze frumoase apreciate de către elevii aflați în tribune.

Canotorul Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice!

Canotorul Mihai Chiruță a obținut calificarea la Jocurile Olimpice, marți, la Regata de Calficare Mondială de la Lucerna, în proba de simplu masculin, anunță COSR. Mihai a concurat în finala probei de simplu vâsle și s-a clasat pe primul loc. El a fost urmat de reprezentantul Statelor Unite. Primii doi sportivi din fiecare finală au câștigat calificarea nominală pentru Paris 2024. Este a 12-a ambarcațiune tricoloră pentru canotajul românesc calificată la Jocurile de la Paris, și al 45-lea canotor care va participa în delegația Team România la întrecerea olimpică. Pentru Mihai va fi prima participare la Jocuri. Team România a ajuns la 86 de sportivi calificați pentru Paris.

Liga a IV-a ELITE de fotbal, județul Mureș, faza Play-Off și Play-Out, etapa 4

În Liga a IV-a ELITE de fotbal, județul Mureș, faza Play-Off Promovare, etapa a IV-a, sezonul 2023/2024, au fost consemnate rezultatele: ASA Tg. Mureș - Mureșul Luduș 3-1, Academica Transilvania Tg. Mureș - Sâncrai Nazna 0-9, Câmpia Râciu - ASF Pogăceaua 4-7, CS Iernut - Atletic Tg. Mureș 8-1. Faza Play-Out: Miercurea Nirajului - Chimica Târnăveni 3-0, Viitorul Aluniș - CSO Sg. de Pădure 2-1, CSM Sighișoara - ACS Buzasbesenyo Valea Izvoarelor 1-0, ACS A&A Grup Târnăveni - ACS Sovata 4-1, Mureșul Rușii-Munți - Gaz-Metan Daneș 4-1.

România a pierdut un sportiv cu șanse la medalie la Jocurile Olimpice

Federația Română de Ciclism a anunțat, marți seară, 21 mai, că Tribunalul Antidoping al Uniunii Internaționale de Ciclism (UCI) a pronunțat o decizie de suspendare a sportivului Vlad Dascălu. Tribunalul l-a găsit pe Dascălu vinovat de încălcarea regulilor anti-doping, respectiv trei abateri la declararea locației într-un interval de 12 luni, impunându-i o perioadă de suspendare de 17 luni. În conformitate cu prevederile Codului Mondial Anti-Doping și a Regulilor UCI Anti-Doping, perioada de suspendare începe din ziua notificării deciziei, în acest caz, 21 mai 2024, fiind valabilă până la 20 octombrie 2025. Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună. Federația Română de Ciclism a ținut să precizeze că nu este vorba despre un caz de doping și că nu se poate implica în caz, în afară de susținerea morală a lui Vlad Dascălu. În vârstă de 26 de ani și născut la Fălticeni, în județul Suceava, Vlad Dascălu a luat primul loc la Jocurile Europene la ciclism - mountain-bike și a terminat pe locul 7 la Olimpiada de la Tokyo din 2021.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu