1 August - Ziua Națională a Salvamont România “Dacă salvezi o viață, salvezi o lume întreagă!”

Distribuie pe:

Senatul României a aprobat proiectul legislativ prin care s-a legiferat data de 1 August ca “Zi Națională a Salvamont România”.

Activitatea de salvare montană în România aniversează 120 de ani de istorie oficială, țara noastră putându-se mândri ca fiind una dintre primele țări care și-au înființat structuri de salvare montană, iar o serie de acte normative au asigurat, de-a lungul timpului, un bun cadru legislativ ce a permis dezvoltarea acestei activități la un nivel profesional foarte ridicat.

Salvamont România a devenit în 120 de ani un nume recunoscut și apreciat pe plan național și internațional, iar salvamontiștii români, cei care veghează cărările munților și salvează mii de oameni anual, merită o zi în care să simtă că sunt sărbătoriți și apreciați.

Mulțumim inițiatorilor, mulțumim Senatului, ca primă cameră decizională, așteptăm cu bucurie în suflet decizia Camerei Deputaților și, cu drag, vă așteptăm, în ziua de 1 August, pe cărările munților să sărbătorim, pentru prima dată, oficial, Ziua Națională Salvamont România!

Dacă salvezi o viață salvezi o lume întreagă!

Salvamont România

Lasă un comentariu