Misiunile pompierilor mureșeni în perioada 17-20 mai 2024

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

* Din data de 17 mai a.c., până în dimineața zilei de 20 mai, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 186 situații de urgență, dintre care:

- 5 pentru stingerea incendiilor izbucnite la nivelul unor case de locuit, a anexelor gospodărești și a unui autoturism;

- 2 alte situații de urgență, reprezentând deblocări de uși, salvări persoane supraponderale din medii ostile vieții;

- 1 intervenție pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportarea spre depozitare în vederea distrugerii a unor proiectile (misiune pirotehnică);

- 178 misiuni medicale SMURD de acordare a primului ajutor calificat, îngrijire medicală prespitalicească și transport spre unitățile medicale.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

Incendii

* În data de 17 mai, în jurul orei 10.00, pompierii militari mureșeni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, pe strada Principală din comuna Daneș.

S-au deplasat de urgență la locul evenimentului forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În urma incendiului a fost afectat de acoperișul pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit.

* Tot în data de 17 mai, în jurul orei 13.30, pompierii militari mureșeni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, pe strada Principală din comuna Acățari. S-au deplasat de urgență la locul evenimentului forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș, cu două

autospeciale de stingere cu apă și spumă. Până la sosirea forțelor și mijloacelor la locul intervenției, SVSU Acățari a lichidat incendiul izbucnit la o anexă gospodărească.

* În data de 20 mai, în jurul orei 01.00, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara au intervenit cu un echipaj de stingere, în localitatea Apold, în urma izbucnirii unui incendiu la un autoturism.

În urma evenimentului a fost afectat întreg autoturismul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau persoane care să solicite îngrijiri medicale. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit.

Misiune pirotehnică

* Vineri, în jurul orei 17.40, echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș a intervenit pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportarea spre depozitare în vederea distrugerii ulterioare a 23 grenade antipersonal și a 7 elemente de muniție descoperite în pădure pe raza localității Mitrești, comuna Vărgata.

* Totodată, pentru asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor și pentru identificarea potențialelor cauze de incendiu, inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Mureș au derulat un număr de 7 controale de prevenire, 3 informări prevenire la obiectivele din zona de competență și 3 recunoașteri la obiectivele din zona de competență.

De asemenea, în această perioadă a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin intermediul sistemului Ro-Alert privind prezența unor animale periculoase în zona locuită din localitatea Sântana de Mureș, dar și un mesaj privind avertizare a codului galben de vânt.

Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Locotenent Călușeri Alexandra, Compartiment Informare și Relații Publice ISU MUREȘ

Lasă un comentariu