În județul Mureș, “ȘCOALĂ ÎN SIGURANȚĂ”

Distribuie pe:

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul I.P.J. Mureș derulează proiectul, inițiat în plan național, de Direcția Siguranța Școlară, sub denumirea “Școală în Siguranță”. În județul Mureș, acesta se desfășoară la nivelul unităților de învățământ preuniversitar.

Scopul acestor activități vizează creșterea gradului de conștientizare a elevilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.

În cadrul proiectului sunt abordate subiecte de importanță pentru siguranța școlară, precum prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea faptelor de bullying/ cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică, a consumului și traficului de droguri în rândul elevilor, precum și prevenirea infracțiunilor la viața sexuală și violarea vieții private.

În acest context, zilele trecute, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități informativ- preventive la mai multe clase din cadrul Colegiului Național “Unirea” Târgu Mureș și Școlii Gimnaziale “Kemeny Janos” Brâncovenești.

De asemenea, la Penitenciarul Târgu Mureș, în cadrul unei activități cu elevii Liceului Tehnologic nr. 1 Sighișoara, tinerii au avut parte de mărturii reale ale unor foști consumatori, referitoare la efectele nocive ale consumului de droguri, atât în plan personal, cât și social.

La activități participă și polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș, informează IPJ MUREȘ.

Lasă un comentariu