Primăriile pot accesa 25,4 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități

Distribuie pe:

Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și Unitățile Administrativ-Teritoriale (UAT) pot accesa un buget de peste 25,4 milioane de euro în cadrul proiectului “Dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități”, pentru a dezvolta serviciile destinate persoanelor cu astfel de probleme, informează Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), într-o postare publicată, luni, pe pagina de Facebook a instituției. Potrivit instituției, cu un buget total de 25,41 milioane de euro (126,33 milioane de lei, fără TVA), în cadrul acestui apel autoritățile locale pot accesa fonduri pentru construirea de la zero a 36 de servicii comunitare noi, reprezentând centre de zi, centre de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu sau centre de servicii de asistență și suport. “Rolul noilor servicii comunitare este să prevină instituționalizarea, să crească calitatea vieții persoanelor cu dizabilități instituționalizate și să asigure sprijin pentru viață independentă și integrare în comunitate”, notează sursa citată.

Legea nr. 7/2023 privind susținerea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități, aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia și de prevenire a instituționalizării prevede obiectivele și indicatorii de performanță cu privire la numărul de persoane dezinstituționalizate, care condiționează finanțarea de la bugetul de stat a serviciilor sociale rezidențiale.

Calendarul actualizat al apelului “Dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități”, pentru depunerea proiectelor, a fost prelungit până la data de 30 iunie 2024. Solicitările se fac exclusiv prin platforma electronică dedicată PNRR, la următorul link: https://proiecte.pnrr.gov.ro. (Agerpres)

Lasă un comentariu