Moscova avertizează: Război global și o tragedie ce poate afecta întreaga omenire dacă Kievului i se permite să folosească armele furnizate de SUA pe teritoriul Rusiei

Distribuie pe:

Președintele Camerei inferioare a parlamentului Rusiei a avertizat, ieri, că Ucraina “târăște Statele Unite și Europa într-un război global major”, îndemnându-i pe liderii occidentali să acționeze responsabil pentru a evita o catastrofă.

Comentariile sale survin pe fondul cuceririi, de către trupele ruse, a unor teritorii din estul Ucrainei, forțând mii de oameni din Harkov să-și părăsească locuințele, după ce Moscova a lansat o nouă invazie terestră în regiune.

“Regimul de la Kiev trage Statele Unite și țările europene într-un mare război”, a declarat Viaceslav Volodin, președintele Dumei de stat a Federației Ruse, care este un apropiat al lui Putin și membru al Consiliului de Securitate al Rusiei.

El a spus că parlamentarii ucraineni încearcă să convingă Statele Unite să permită Kievului să folosească armele furnizate de SUA pentru a lovi teritoriul Rusiei.

“Această cale ar duce la o tragedie care poate afecta întreaga umanitate”, a spus Volodin. “Politicienii occidentali trebuie să-și dea seama de responsabilitatea lor și să facă totul pentru a evita o catastrofă globală”.

Miercuri, la Kiev, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că Washingtonul “nu a încurajat și nu a permis lovituri în afara Ucrainei, dar în cele din urmă Ucraina trebuie să ia decizii pentru ea însăși cu privire la modul în care va gestiona acest război (...) M-am exprimat clar cu privire la propria noastră politică, dar, repet, acestea sunt deciziile pe care doar Ucraina singură trebuie să le ia”, a spus Blinken, conform unei transcrieri a observațiilor sale furnizate de Departamentul de Stat al SUA.

Ucraina susține că are dreptul să atace ținte rusești, deoarece este lovită zilnic de rachete rusești.

Statele Unite manifestă reținere cu privire la utilizarea armelor americane într-un atac direct asupra Rusiei - cea mai mare putere nucleară din lume - din cauza riscurilor mari pe care le presupune o asemenea acțiune.

Putin și președintele american Joe Biden au avertizat că o confruntare directă între Rusia și NATO condusă de SUA ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial.

Kremlinul a avertizat că utilizarea armelor americane și occidentale împotriva țintelor din interiorul Rusiei ar putea declanșa un nou nivel de confruntare - iar Putin a ordonat exerciții tactice cu arme nucleare, tocmai ca răspuns la declarațiile oficialilor occidentali.

“Orice utilizare a armelor americane și europene pentru a ataca orașe pașnice ale Federației Ruse va necesita folosirea unor arme mai puternice pentru a-i proteja pe cetățenii țării noastre”, a conchis Volodin. (sursa - dailymail.co.uk/news/...)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu