Spirala tăcerii. Ceva se întâmplă în Târgu Mureș...

Distribuie pe:

Candidatura independentului Cosmin Pop pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș a stricat toate calculele partidelor politice din oraș. Liniștite că își pot face jocurile astfel încât rezultatul să fie previzibil, partidele au trebuit să-și recalibreze strategia electorală. Până astăzi, 17 mai, nu au reușit. Prestațiile așa zișilor independenți Dorin Florea (susținut de PSD) și Horațiu Suciu (susținut de PNL) sunt palide, fără conținut, fără o viziune clară. Campania lor electorală pare să transmită că nu vor de adevărat să câștige. Conform informațiilor din culise se pare că așa și este. Cei doi se pare că vizează fotolii de parlamentari la alegerile din toamnă - iarnă.

Actualul primar aleargă singur pe culoarul lui și exploatează la maximum avantajul de a fi primar în funcție. Comunică despre realizări și proiecte folosind ambele tribune: cea de edil în funcție și cea de candidat. Avantaj la primar, ca de obicei.

Până astăzi, Cosmin Pop a fost cel care a impus ritmul campaniei, ceilalți încercând să țină pasul cu el. Dar nu au cum pentru că el este independent autentic, nu trebuie să țină cont de calculele vreunui partid, este un om de afaceri de succes cu certe realizări, un bun român, are viziune, curaj și suficiente relații în Capitală sau străinătate încât să ofere garanția unui primar care poate schimba radical soarta orașului. Soluțiile propuse de el, prezentate pe larg și în “Cuvântul liber”, dar și în mediul online printr-o serie de videoclipuri au ajuns la urechile târgumureșenilor, iar în oraș a început rumoarea. Foarte mulți tineri, oameni de afaceri, medici, intelectuali și vârstnici sunt tot mai interesați de Cosmin Pop. Acesta este un lucru de netăgăduit pentru că în orice zonă a orașului, în orice cerc de cunoscuți, birou, instituție sau pur și simplu la colț de stradă deschidem discuția despre candidați, inevitabil se ajunge la candidatura lui Cosmin Pop și despre șansele lui de câștiga. Încă există o reținere din partea unora de a se exprima cu subiect și predicat în favoarea lui Cosmin Pop. Este acel fenomen al “spiralei tăcerii” conform căruia mulți indivizi sunt înclinați să nu își exprime convingerile pentru ca să nu fie puși la colț de ceilalți din grupul lor. Apele liniștite sunt însă adânci, iar în această perioadă, în Târgu Mureș, se pregătește ceva…. Să fie oare acea schimbare de care orașul, ajuns de minunea Transilvaniei, pe ultimele locuri din punct de vedere al dezvoltării și nivelului de trai, are nevoie?

Astăzi, calculele arată așa: prezență la vot de 45% iese primar Soós Zoltán, prezență de 60% iese primar Cosmin Pop. Mai sunt trei săptămâni în care putem decide dacă schimbăm soarta orașului. Nu uitați că votul este secret și că nu trebuie să dați nimănui socoteală cu privire la alegerea dumneavoastră.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu