Aur și argint pentru arcașii de la CSM Tg. Mureș la Cupa Federației

Distribuie pe:

Arcașii de la CSM Tg. Mureș au început sezonul intern outdoor în București, unde au participat la Cupa Federației Outdoor, competiție organizată de Federația Română de Tir cu Arcul. La concursul organizat pe stadionul Olimpia, CSM Tg. Mureș a fost reprezentat de către 5 sportivi: Tamás Móréh la categoria Recurve masculin U21, Salcă Codrin la categoria Compound masculin U18, Fecioru Ilinca la categoria Recurve feminin senioare, și Răchită Șerban, respectiv Sándor Kacsó, ambii la categoria Compound seniori. Primii doi au câștigat clar competiția la categoria lor, după ce s-au calificat detașat de pe prima poziție, și și-au menținut acest statut până la final. Salcă Codrin s-a clasat pe locul 2 în calificări și a câștigat medalia de argint. Răchită Șerban s-a calificat pe locul 1 și a avansat direct în sferturile de finală, unde a câștigat la mustață meciul împotriva sportivului Milcu Marius, cu scorul de 138-137. În semifinală l-a întâlnit pe Teodor Vlad de la CSM Bacău și a câștigat meciul mult mai clar, cu scorul de 145-137. În finală, Șerban a reușit să-și adjudece primul loc după ce l-a învins pe Judea Mirel de la SCM Deva, cu scorul de 147-143. Sándor Kacsó s-a calificat de pe poziția 13 și apoi a pierdut în optimi împotriva lui Teodor Vlad de la CSM Bacău, cu scorul de 132-143. Răchită, Kacsó și Salcă au reușit să urce pe prima treaptă - virtuală - a podiumului la echipe seniori. Aceștia s-au calificat de pe locul 3, dar au reușit să termine pe primul loc după două meciuri foarte puternice, unde sportivii au dat tot ce au putut și s-au sincronizat excelent. În primul meci, târgumureșenii i-au învins pe sportivii de la Steaua București cu scorul de 226-215, iar apoi în finala de aur au reușit să câștige în fața celor de la Aktiv București, cu 224-210.

Echipajele mureșene pe podium la Raliul Harghitei

Noul sezon a început cu Raliul Harghitei, unde CSM Târgu Mureș a fost reprezentat de trei echipaje. Cu toții au reușit să termine cu brio concursul și au obținut rezultate excelente. Astfel, echipajul László Lóránd - Sipos Hunor a terminat concursul pe primul loc la clasa A1 și pe locul doi la general la Rally 2. În concursul mașinilor istorice, familia Turzai (Dániel și Andreea) s-au clasat de două ori pe locul doi, atât la clasa I2, cât și la categoria anul fabricației. Nu în ultimul rând, echipajul compus din Levente Kovács și Alexandru Neumann a terminat de două ori pe locul trei, atât la clasa I1, cât și la categoria anul fabricației. Etapa următoare, Raliul Argeșului se va desfășura în perioada 10-11 mai 2024.

Popicarii mureșeni în lupta pentru medalii!

Final de sezon regulat pentru echipa de popice juniori de la CSM Tg. Mureș. Pentru echipa antrenată de către Seres József urmează turneul play-off! Într-un meci restant din ultima etapă a sezonului regulat, popicarii mureșeni și-au îndeplinit unul din obiectivele propuse: victorie și calificare în finala Campionatului Național (Play-Off), care va avea loc în zilele de 8 și 9 mai 2024, la Săliște. Rezultat: CSM Târgu Mureș - KSE Tg. Secuiesc 3060 p.d.-2888 p.d. Cele mai bune rezultate au fost obținute de Fazakas Róbert - 553 p.d., Orosz Tamás Krisztián - 529 p.d., Benke Zoltán - 522 p.d.                                                                                             

CSM 2 Tg. Mureș, locul 1 între echipele satelit la baschet masculin!

Formația CSM 2 Tg. Mureș a câștigat și ultimul meci din faza a II-a a Ligii 1 la baschet masculin, acolo unde erau înscrise doar echipele satelit ale cluburilor angrenate în Liga Națională și a terminat pe primul loc în clasamentul specific! În ultima etapă: CSM 2 Tg. Mureș - CS Vâlcea 1924 2 Rm. Vâlcea 96 - 82 (30-20, 22-23, 18-24, 26-15). Au marcat pentru mureșeni: Cristian Mureșan 17 p + 15(!) rec, Szilveszter Botond 14 p + 12 rec, Major Koppány 14 (1×3), Robert Trif 14, Bot Róbert 13 (2×3), Patric Ghiță 10, Pap Zoltán 9, Răducu Blaga 5 (1×3). Au mai jucat: Bot Krisztián, Cristian Pop și Székely Zsolt. Echipa pregătită de către Péter Faragó a terminat faza a II-a cu 7 victorii și o singură înfrângere și a terminat pe locul întâi în clasament, ceea ce înseamnă cea mai bună echipă de satelit!

Gabriel Toncean, reales președinte al Federației Balcanice de Culturism și Fitness

Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport va avea, astfel, al treilea mandat consecutiv în fruntea acestei organizații, pentru următorii 4 ani. Sportivul mureșean a adresat mulțumiri colegilor din țările membre ale Federației Balcanice, care l-au votat cu unanimitate. Pe lângă conducerea Federației Balcanice de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean ocupă și funcția de director executiv al Federației Internaționale de Culturism și Fitness și cea de vicepreședinte al Federației Europene de Culturism și Fitness. Alături de Gabriel Toncean, din România a fost realeasă și Tanita Groza-Zetea în funcția de secretar general al Federației Balcanice de Culturism și Fitness. Ovidiu Mezdrea va conduce Comisia Judecătorilor, iar Dan Pandelea - Comitetul de Fitness Challenge.

Trei cicliști de la CSU Târgu Mureș, la Europenele de mountain bike

Trei cicliști legitimați la Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș, Roberto Peque, Patrick Pescaru și Iana Balteș, fac parte din echipa României care va participa la Campionatul European de mountain bike de la Cheile Grădiștei, programat în perioada 8-12 mai. Roberto Peque va evolua la categoria Elite, unde România mai mizează pe Vlad Dascălu, campion european la cross country olimpic (XCO) în 2022 și covăsneanul Molnar Ede, campion european la cross country eliminator. Patrick Pescaru (foto) va lua startul la categoria Under 23, iar Iana Balteș va concura la junioare. În jur de 400 de cicliști de pe continent vor participa la Europenele de mountain bike de la Cheile Grădiștei, competiție organizată în premieră de România.                                            

Lasă un comentariu