Târgumureșeanca Bernadette Szõcs: “Doar la Jocurile Olimpice mă gândesc”

Distribuie pe:

Veste mare pentru tenisul de masă românesc: ocupantă a locului 8 în clasamentul mondial, perechea formată din târgumureșeanca Bernadette Szõcs și Ovidiu Ionescu a primit confirmarea oficială a calificării în proba de dublu mixt, la Jocurile Olimpice de la Paris. Un nou vis împlinit pentru cei doi sportivi, care fac echipă de aproape 14 ani. Ovidiu Ionescu spune că perechea lor s-a născut după ce Bernie și fratele ei, Hunor, și-au dat seama că nu pot juca împreună. Calificată și la individual și cu echipa la Jocurile Olimpice, Bernadette Szõcs recunoaște că tot focusul ei se îndreaptă către JO. “Doar la asta mă gândesc. Când sunt la o competiție internațională mă gândesc să fac rezultate, dar cel mai important pentru mine e să pun în aplicare tot ce antrenez acasă, să găsesc soluții pentru orice obstacol, pentru că cel mai important este la Jocurile Olimpice. Așa că acolo îmi doresc din toată inima să reușesc să cuceresc medalia olimpică”, a afirmat Bernadette Szõcs, componentă a lotului național de tenis de masă, calificată la JO. Pentru Ovidiu, faptul că face pereche cu o jucătoare de Top 10 mondial este o mare onoare și nu se ascunde să spună acest lucru. “Este o mare onoare să pot juca alături de ea și mă bucur foarte mult, pentru că până la urmă, este visul oricărui sportiv să ajungă în Top 10 mondial, să obțină o medalie olimpică, să obțină o medalie mondială. Dar Top 10 mondial are tot respectul meu și sunt convins că nu se va opri pe această poziție”, a declarat Ovidiu Ionescu, component al lotului național de tenis de masă, calificat la JO, la dublu mixt.

O nouă ediție Mureș Half Marathon

Asociația Mureș Runners organizează duminică, 12 mai, evenimentul Mureș Half Marathon 2024. Competiția, care are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos și a obiectivelor turistice din Târgu-Mureș, va cuprinde 4 probe, respectiv semimaraton (21 km), cros individual (5 și 10 km), ștafetă (4×5 km) și Kids Run (1 km). Potrivit organizatorilor, se vor face clasamente doar pentru semimaraton, cros (ambele distanțe) și cursa de ștafetă. Categoriile de vârstă incluse în probele adulților, atât la feminin, cât și la masculin, sunt 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani și 60 ani +. La copii și adolescenți (grupele de vârstă sub 7 ani, 8-11 ani, 12-14 ani și 15-18 ani) nu se vor face clasamente, toți participanții urmând să primească un kit de participare și o medalie de finisher. Programul evenimentului din Piața Teatrului este următorul: sâmbătă, 11 mai / ora 9.00-17.00 - ridicare kituri din foaierul Teatrului Național, ora 15.30 - seminar despre încălțămintea de alergare susținut de Lucian Iosip; duminică, 12 mai / ora 8.00 - 9.00 - ridicare kituri din foaierul Teatrului Național, exclusiv participanții care sunt din afara orașului; ora 9.10 - moment artistic - trupa de dans Navarra; ora 9.20 - ședință tehnică, urmată de încălzire; ora 9.45 - start în probele rezervate adulților; ora 11.45 - momente artistice pentru copii; ora 12.15 - start cursa “Copiilor cu inimi mari”; ora 12.30 - start cursa de copii Herlitz Kids Run; ora 13.30 - festivitatea de premiere cursele pentru adulți.

Unirea Ungheni se califică la meciurile de baraj!

Unirea Ungheni s-a impus în deplasare cu scorul de 1-0 în compania formației ACS Mediaș, în etapa a 7-a a play-off-ului Seriei 9 din Liga a 3-a la fotbal. Astfel, prin golul reușit de István Fülöp, campioana județului Mureș, Unirea Ungheni, este calificată matematic în semifinala de baraj, pentru promovarea în Liga a II-a! În celălalt meci al rundei, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud s-a impus la scor de tenis, pe teren propriu, 6-0, în fața echipei CS Universitar din Alba Iulia, Clasament: 1. Gloria 2018 Bistrița-Năsăud - 54 de puncte, 2. Unirea Ungheni 2018 - 49 de puncte, 3. ACS Mediaș - 38 de puncte, 4. CS Universitar din Alba Iulia - 37 de puncte. În etapa a 8-a, penultima din play-off, Unirea Ungheni joacă tot în deplasare, în compania formației CS Universitar din Alba Iulia, sâmbătă, 11 mai, de la ora 18.00. Primele două clasate în play-off vor disputa două runde de baraj pentru promovarea în Liga a 2-a. Mai întâi, în dublă manșă, locul 1 din Seria 10 va întâlni locul 2 din Seria 9, iar locul 2 din Seria 10 va juca împotriva locului 1 din Seria 9. Învingătoarele vor disputa o dublă manșă decisivă pentru promovare. Așadar, Unirea Ungheni va întâlni echipa SCM Zalău (lideră în seria a 10-a, cu 55 de puncte). Cele mai bune 4 dintre cele 5 echipe învinse în finalele barajelor intră într-o mini-competiție formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la “împerechere”), câștigătoarea finalei urmând să promoveze în Liga a 2-a. În etapa a 7-a a play-out-ului Seriei 9 din Liga a 3-a la fotbal, Avântul Reghin s-a impus pe teren propriu cu scorul de 3-1 în fața echipei Viitorul Cluj. Un alt rezultat: Metalurgistul Cugir - Industria Galda 2-2. Partida ACS Târgu Mureș - Unirea Alba Iulia a fost amânată.

România a învins și se îndreaptă spre Campionatul Mondial de handbal masculin!

Naționala de handbal masculin a României a învins miercuri, la Baia Mare, reprezentativa Cehiei, scor 31-30 (15-11), în manșa tur din faza play-off europeană a Campionatului Mondial din 2025. Principalii marcatori ai partidei au fost Grigoraș 9 goluri, Buzel 5, Dedu 5, pentru naționala antrenată de George Buricea, respectiv Piroch 9, Sterba 6, Klima 6, pentru Cehia. Tricolorii au condus și cu 7 goluri în această partidă, dar și-au pierdut ritmul bun de joc și concentrarea în ultimele 10 minute. Meciul de la Baia Mare cu Cehia a reprezentat și debutul oficial al antrenorului George Buricea, care l-a înlocuit în funcție pe Xavi Pascual. Manșa retur va avea loc duminică, la Brno, de la ora 17.30, pentru un loc la turneul final al CM 2025. Campionatul Mondial din 2025 va avea loc în Croația, Danemarca și Norvegia, între 14 ianuarie - 2 februarie. Europa are 11 locuri disponibile la turneul final prin intermediul calificărilor, alături de națiunile gazdă, Franța, Germania, Suedia (de la CE 2024). La turneul final vor evolua 32 de echipe. Deținătoarea trofeului este Danemarca, echipă care a câștigat finalele din 2019, 2021 și 2023. România a participat ultima dată la un Campionat Mondial în 2011, când a încheiat pe locul 19, cea mai slabă clasare din cele 14 participări la turneele finale. Cvadruplă campioană mondială în anii săi de glorie (1961, 1964, 1970 și 1974), naționala tricoloră a mai cucerit de atunci o singură medalie: bronz în 1990.

Cupa României Feminin - S-a încheiat faza grupelor!  ACS Târgu Mureș a învins la scor Farul Constanța

Miercuri, 8 mai, au avut loc ultimele meciuri din grupele Cupei României Feminin, în urma cărora au fost decise semifinalistele acestei ediții! Primele două clasate în grupa A (Universitatea Cluj și AFK Csíkszereda), plus echipele care au câștigat grupele B și C (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și Vasas Femina Odorhei) s-au calificat în semifinale. În grupa B, ACS Târgu Mureș s-a impus în fața Farului Constanța cu 5-1, într-un meci care a contat doar pentru ierarhia finală a grupei. Meciurile semifinale se vor disputa pe 15 mai 2024, pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul precedent, după cum urmează: Universitatea Cluj - Vasas Femina Odorhei (la Iclod) și AFK Csíkszereda - Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (la Miercurea Ciuc). Finala competiției va avea loc pe Stadionul CNS “Arcul de Triumf” din București, pe data de 8 iunie.

Lasă un comentariu