Liga a IV-a ELITE de fotbal, județul Mureș, faza Play-Off și Play-Out, etapa 3

Distribuie pe:

În Liga a IV-a ELITE de fotbal, județul Mureș, faza Play-Off Promovare, etapa a III-a, sezonul 2023/2024, au fost consemnate rezultatele: ASA Tg. Mureș - Academica Transilvania Tg. Mureș 2-0, Mureșul Luduș - CS Iernut 0-3, Atletic Tg. Mureș - Câmpia Râciu 1-2, ASF Pogăceaua - Sâncrai Nazna 2-4. Faza Play-Out: ACS Sovata - CSM Sighișoara 4-2, ACS Buzásbesenyõ Valea Izvoarelor - Viitorul Aluniș 3-1, CSO Sg. de Pădure - Chimica Târnăveni 7-1, Mureșul Rușii-Munți - Miercurea Nirajului 3-4, Gaz-Metan Daneș - ACS A&A Grup Târnăveni 2-2.

Popicarii U23 de la CSM Tg. Mureș, locul 4 la turneul final al CN

Tânăra echipă masculina de popice de la CSM Tg. Mureș s-a clasat în afara podiumului la turneul final al Campionatului Național (play-off), rezervat jucătorilor sub 23 de ani. Competiția s-a desfășurat în zilele trecute pe arena de popice din Săliște. Elevii antrenorului Seres József s-au clasat pe locul patru, cu un total de 6.022 popice doborâte (3.015 p.d. + 3.007 p.d.). Chiar dacă ultimele rezultate obținute în perioada premergătoare a competiției au dat speranțe pentru o clasare mai bună, pentru tinerii jucători ai echipei CSM Tg. Mureș - unii la prima participare la o competiție de importanță majoră - a fost o experiență încărcată de emoții și plină de entuziasm.

Unirea Ungheni a pierdut în prelungiri la Alba Iulia

O singură etapă a mai rămas de jucat în play-off-ul Ligii 3 de fotbal și două în play-out. Astfel, în seria 9, etapa 8, play-off, sambata, 11 mai, Unirea Ungheni a pierdut în prelungiri, în deplasarea de la CS Universitar din Alba Iulia, scor 3-2, iar Gloria Bistrița Năsăud s-a impus pe teren propriu cu ACS Mediaș, scor 4-1. În play-out s-au consemnat rezultatele: Viitorul Cluj - ACS Târgu Mureș 1-4, Unirea Alba Iulia - Metalurgistul Cugir 2-2 și Industria Galda - Avântul Reghin 2-2.

Ce adversari poate întâlni FCSB în primul tur preliminar UEFA Champions League

FCSB e campioana României și va merge în Champions League pe un traseu foarte dificil. FCSB nu va fi cap de serie și în al doilea tur al preliminariilor Ligii Campionilor, deși spera. Mai exact, drumul spre grupă va fi unul dificil, pentru că în turul doi nu va fi cap de serie. Cei mai dificili adversari fiind Dinamo Minsk din Belarus sau Celje din Slovenia. Se mai află în urna echipelor care nu sunt capi de serie: Panevezys (Lituania), Ordabassy (Kazahstan), Vikingur (Islanda), Virtus (San Marino), campioana din Luxemburg sau campioana din Gibraltar. Pe listă pot ajunge și campioanele din Bosnia, Macedonia de Nord, Luxemburg, Kosovo, Armenia, Albania, Andorra și Muntenegru, unde încă nu se știe campioana! Tragerea la sorți pentru turul 1 este programată pe 18 iunie, iar meciurile vor avea loc pe 9/10 iulie și 16/17 iulie. FCSB și-a asigurat titlul încă de luna trecută. Precedentul titlu al bucureștenilor data din 2015. FCSB a recucerit titlul de campioană după 9 ani de pauză. Precedenta performanță a fost cu Costel Gâlcă pe banca tehnică și cu Gigi Becali după gratii.

Cunoaștem meciurile de baraj pentru menținerea/promovarea în Superliga de fotbal

S-a tras cortina peste play-out-ul Superligii, ediția 2023-2024. FCU Craiova 1948 a fost învinsă de Hermannstadt, scor 1-3, iar oltenii au terminat pe ultimul loc în clasament, cu doar o victorie în cele nouă meciuri de play-out. FC Voluntari a retrogradat după nouă sezoane petrecute pe prima scenă a fotbalului românesc, după eșecul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, scor 0-1. FC Botoșani a pierdut la Galați, contra Oțelului, scor 0-2, însă, ajutați de celelalte rezultate, moldovenii au scăpat de retrogradarea directă și vor da piept cu CS Mioveni în barajul pentru rămânerea în Superligă. Cea mai miraculoasă salvare este cea a lui Dinamo, care a primit șanse minime din partea specialiștilor înainte de această etapă. “Câinii” au învins-o pe UTA, scor 2-0, și vor juca cu Csikszereda pentru a juca în Liga 1 și din sezonul următor. Casa Fotbalului a găzduit luni, 13 mai, tragerea la sorți prin care a fost stabilită ordinea disputării jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1. În urma rezultatelor înregistrate în ultima etapă a play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor și în ultima etapă a play-out-ului SuperLigii, CS Mioveni a încheiat sezonul pe poziția a 5-a în clasament, urmând să întâlnească echipa de pe locul 8 din play-out-ul SuperLigii, FC Botoșani, în timp ce AFK Csikszereda a încheiat sezonul pe poziția a 6-a și va evolua împotriva echipei clasate pe locul 7 în play-out-ul SuperLigii, Dinamo. Meciurile de baraj se vor disputa astfel: vineri, 17 mai / FC Botoșani - CS Mioveni: luni, 20 mai / SC Dinamo 1948 - AFK Csikszereda (ambele partide sunt programate de la ora 20.00). Partidele retur se vor disputa o săptămână mai târziu.

Simona Halep - Mccartney Kessler, azi la Trophée Clarins

Simona Halep, locul 1.149 WTA, va juca astăzi împotriva sportivei americane Mccartney Kessler, numărul 123 mondial, în primul tur al turneului Trophee Clarins, de la Paris. Halep și Kessler

nu au mai fost adver-sare în circuitul WTA. Trophee Clarins, turneu de categorie WTA 125, va avea loc în perioada 13-19 mai, la Paris. Opt jucătoare din Top 50 participă la Paris: Emma Navarro, Sloane Stephens, Katie Boulter, Leylah Fernandez, Yue Yuan, Katerina Siniakova, Clara Burel și Diane Parry.

Lasă un comentariu