România - prezentă la Târgul de Carte de la Salonic

Distribuie pe:

Ministerul Culturii, în colaborare cu Uniunea Elenă din România, participă la cea de-a XX-a ediție a Târgului de Carte de la Salonic, desfășurat în perioada 16 - 19 mai, sub motto-ul “Citim cărți, împărtășim idei!”.

La standul României, situat la pavilionul 13, poziția 98, vor avea loc lansări și prezentări de titluri ale autorilor români și greci. Standul va expune volume bilingve și multilingve publicate de edituri din România și Grecia, informează Ministerul Culturii, într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Printre autorii invitați de Ministerul Culturii se numără Simona Sora, prezentă în antologia “27 Povestiri despre pace”, și Dan Lungu, care va avea o avanpremieră la traducerea volumului său “Fetița care se juca de-a Dumnezeu”. Evenimentele vor fi moderate de traducătoarea Angela Bratsou.

Evenimentele, organizate de Ministerul Culturii, în parteneriat cu Uniunea Elenilor din România, includ: dezbaterea “Rolul scriitorilor în lupta cu dictatura”, cu participarea autorilor Tatiana Țîbuleac, Simona Sora, Dan Lungu și a scriitorilor greci Konstantinos Bouras, Giorgis Exarhos, Liana Sakelliou, Eleni Kekropoulou (Editura Okeanos), Antonis Skiathas, și sesiunea “90 de minute de literatură română contemporană”, cu autori români și greci.

În contextul unei bune colaborări în plan editorial, evenimentele organizate de către partenerii din Republica Moldova vor fi găzduite de standul României.

Lasă un comentariu