Un mod plăcut, relaxant și sănătos de a petrecere duminică seara în Cetatea târgumureșeană

Distribuie pe:

Într-o plimbare scurtă în Cetatea noastră, atenția mi-a fost atrasă de un grup de oameni care dansau pe muzică latino. Curiozitatea și-a spus cuvântul și apropiindu-mă, ascultând reacțiile și comentariile privitorilor, am înțeles că sunt încântați de ceea ce văd, iar dorința de a lua parte la seara de muzică și dans începea să se manifeste. Adevărul e că și pe mine m-au învăluit muzica și dorința de a dansa. Nu ne oprea nimeni să participăm, nu existau bilete la intrare pentru că nu există intrare, activitatea desfășurându-se lângă cupola din Cetate, nu se plătește pentru participare, ci, practic, oricine dorește să asculte muzică se poate opri să asculte, oricine dorește să danseze e binevenit.

Stând de vorbă cu inițiatorul acestor după amiezi și seri plăcute, dl Valentin Maloș, care nu este dansator profesionist, dar are multe cursuri la activ, pe lângă dragostea pentru dans, mi-a povestit că ideea a pornit pur și simplu din dorința de a petrece timp plăcut alături de colegii lui de breaslă, dansatori latino, iar participarea cetățenilor le aduce multă bucurie. Ceea ce mi-a subliniat în repetate rânduri este faptul că aceste seri dansante nu sunt un concurs, nu trebuie să fii dansator pentru a participa. Pur si simplu, dorința de a dansa și a petrece o seară liniștită în acorduri muzicale frumoase este suficientă.

După ce dl Valentin Maloș, cu ajutorul familiei și al prietenilor a făcut rost de cele necesare, respectiv boxe și o listă lungă de melodii, a inițiat aceste serate. Oamenii care trec pe acolo îi privesc cu admirație și foarte mulți li se alătură.

Ei bine, iată că se poate să ne petrecem după amiezi și seri frumoase, fără cheltuieli, fără alcool, fără zgomot, doar bucurie, relaxare, dans și muzică, în aer liber. Mulțumim dlui Valentin Maloș pentru inițiativă, mulțumim colegilor dânsului pentru participare și vă invităm pe toți la dans!

Antonela Dumitrache

Lasă un comentariu