La UMFST ,,G.E. Palade” Târgu Mureș, Târg de cariere pentru studenți și medici rezidenți

Distribuie pe:

Joi, 16 mai, începând cu ora 10, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, pentru al șaselea an sub egida UMFST, târgul de cariere “Față în față cu angajatorii”. Evenimentul se adresează studenților și medicilor rezidenți și se va desfășura în următoarele locații: Campusul de pe str. Gheorghe Marinescu nr. 38 (domeniile Medicină și Farmacie, unde și-au anunțat participarea 12 instituții); Campusul de pe str. Nicolae Iorga nr. 1 (domeniile Inginerie, Informatică și Filologie, cu 35 de angajatori prezenți) și Campusul de pe str. Livezeni, nr. 69 (domeniile Economie și Drept, unde și-au anunțat participarea patru angajatori).

Cu acest prilej, companiile se vor întâlni cu studenții și cu rezidenții pentru o mai bună cunoaștere a ofertei actuale a pieței muncii, a perspectivelor de carieră, dar și pentru familiarizarea acestora cu privire la tehnologiile utilizate în cadrul proceselor de producție.

Anul acesta, Târgul va avea și o componentă interactivă, Tech Quizz Marathon, la care s-au înscris 100 de studenți. Aceștia vor descărca o aplicație realizat[ de colegii lor de la Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației și vor trece pe la standurile angajatorilor pentru a răspunde la două întrebări (din zona tehnică și cu privire la competențele soft skills), motivul pentru care activitatea se și numește “maraton” - studenții trebuie nu doar să răspundă corect la întrebări, dar și să fie operativi. La final vor fi recompensați cu produse promoționale și diplome.

La ediția precedentă au fost peste 550 de participanți, a precizat, pentru “Cuvântul liber”, Compartimentul Relații Publice UMFST. (B.L.)

Lasă un comentariu