În județul Mureș, Menținerea unui grad corespunzător de ordine și siguranță publică

Distribuie pe:

Ieri, 14 mai, a avut loc o conferință de presă ce a avut ca temă evaluarea activității Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în trimestrul I al acestui an. Activitatea s-a desfășurat la sediul din Târgu Mureș al instituției. Au participat Șeful Inspectoratului- Comisar șef de poliție Mihalache Constantin, Comisar șef Costea Alexandru - Șeful Pol. municipiului Tg Mureș, Comisar șef Roșiu Bogdan - Șeful Serviciului de Investigații Criminale, Subcomisar de poliție Mirăștean Marian - Șeful Biroului pentru Protecția Fondului Forestier si Piscicol - Serviciul de Ordine Publică, Comisar șef Andone Marius - Șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene - Serviciul Rutier, Comisar șef de poliție Dobre Mihai - Șef Serviciu Cabinet (care astăzi se află alături de noi din partea Centrului Operațional), Subcomisar de poliție Trifanov Alexandru - Șeful Biroului pentru Protecția Animalelor, Comisar șef de poliție Pîncă Gabriela - coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș acționează în permanență pentru asigurarea unui cadru de siguranță, corespunzător, pentru întreaga comunitate.

În acest sens, atribuțiile principale ale instituției vizează apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice la nivelul județului Mureș.

În primele trei luni ale anului 2024, prin adaptarea permanentă la evoluțiile fenomenului infracțional, prin măsuri obiective, aplicate potrivit conceptelor de abordare a activității polițienești, s-a reușit menținerea unui grad corespunzător de ordine și siguranță publică, se arată în Comunicatul de presă.

Prioritățile de acțiune preventivă

Printre temele abordate în cadrul conferinței s-a numărat și prevenirea criminalității, fiind anunțate prioritățile de acțiune preventivă pentru anul 2024: prevenirea violenței în familie, prevenirea criminalității informatice, prevenirea victimizării minorilor, precum și prevenirea consumului de substanțe psihoactive. În acest sens, în primele trei luni ale anului 2024 au fost derulate campanii în cadrul cărora au fost desfășurate 217 activități preventive, cu aproximativ 7.500 de beneficiari.

La acestea s-au adăugat activitățile desfășurate pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri, care au totalizat 94 de activități cu peste 7.700 de beneficiari direcți.

Polițiștii de prevenire au derulat activități în cadrul proiectelor și campaniilor semnificative, apreciate la nivel național, printre care se pot aminti: “Distribuie primăvară, oferă speranță!”, “Școala siguranței Tedi”, proiectul “Deschide-ți mintea, nu fi închis!” (derulat în parteneriat cu Penitenciarul Târgu-Mureș), “Fii atent la ce dai CLICK! Nu oferi infractorilor acces la banii tăi!”, “Învăț să fiu în siguranță!” și “Drogurile și violența costă! Tu știi cât?”.

Atingerea obiectivelor propuse în campaniile/proiectele derulate nu ar fi fost posibilă fără buna colaborare cu structurile operative, parteneriatul concret cu celelalte structuri ale M.A.I., instituții, autorități, dar nici fără susținerea reprezentanților mass-media prin difuzarea mesajului instituțional pentru o mai bună informare a publicului larg, a subliniat șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Comisar șef de poliție Mihalache Constantin. (B.L.)

Lasă un comentariu