Colecțiile speciale ale Bibliotecii Județene Mureș și Biblioteca Teleki-Bolyai, închise în Noaptea Muzeelor

Distribuie pe:

Colecțiile speciale ale Bibliotecii Județene Mureș, care implică și Biblioteca Teleki-Bolyai, nu vor putea fi vizitate de Noaptea Muzeelor, după ce Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media “CulturMedia” a decis să protesteze ca urmare a discuțiilor privind noua grilă de salarizare.

“Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CulturMedia a anunțat deja că membrii săi nu vor participa la evenimentul «Noaptea Europeană a Muzeelor» în semn de protest față de nerezolvarea doleanțelor expuse în discuțiile cu Ministerul Culturii. Discuțiile purtate în ultimele luni au vizat regândirea grilei de salarizare pentru angajații din muzee și biblioteci publice. Angajații Bibliotecii Județene Mureș, prin sindicatul propriu, Art Cult Mureș, afiliat la Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media «CulturMedia» - CNS Cartel Alfa participă implicit la proteste. Din acest motiv, activitățile plănuite de Biblioteca Județeană Mureș - inclusiv Biroul Colecții Speciale, Biblioteca «Teleki-Bolyai» - în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor de sâmbătă, 18 mai 2024, nu vor avea loc”, a precizat Biblioteca Județeană Mureș luni, într-un comunicat de presă.

Directorul Bibliotecii Județene Mureș, Monica Avram, a declarat pentru AGERPRES că bibliotecarii și membrii de sindicat au considerat că eforturile lor nu sunt suficient sprijinite de stat, iar astfel s-a adoptat această formă de protest.

“Biblioteca este o instituție plină de viață, iar o parte din viața ei este reprezentată de bibliotecari, de angajați. Bibliotecarii și membrii de sindicat din instituție, împreună cu alți promotori culturali, consideră că eforturile lor în promovarea culturii nu sunt suficient sprijinite de stat. După discuții și amânări fără rezultate concrete, ei au decis să protesteze în ziua în care întreaga Europă celebrează cultura, pentru a-și face vocea auzită. Acesta este motivul pentru care, în acest an, angajații Bibliotecii Județene Mureș nu vor participa la evenimentul Noaptea Muzeelor”, a afirmat Monica Avram.

Lasă un comentariu