Continuăm dezvoltarea județului Mureș: Prioritățile Consiliului Județean Mureș pentru următorii 4 ani

Distribuie pe:

Asigurăm drumuri practicabile în tot județul

Construim o rețea rutieră sigură și modernă în județ. Vom continua lucrările de modernizare începute în anii precedenți. Vom continua să modernizăm cel puțin 100 de kilometri de drumuri județene în următorii 4 ani, investind în fiecare colț al județului. Drumurile județene dintre Sâncraiu de Mureș-Band, Ernei-Sovata și Ungheni-Acățari vor fi complet modernizate.

Aducem apă potabilă la robinet în fiecare gospodărie

În ultimii 4 ani, am construit rețeaua de apă în Zona de Câmpie și Valea Nirajului, iar în următorii 4 ani vom construi 700 de kilometri de rețea de apă și apă uzată, ceea ce va aduce apă curentă în 26 de comune și rețele de apă uzată în 4 comune: Ogra, Sânpaul, Adămuș și Pănet.

Construim un sistem de sănătate modern, bine echipat și accesibil tuturor.  Vom renova mai multe spitale în următorii 4 ani. Vom moderniza ambulatoriile Spitalului Clinic Județean Mureș, Clinica de Pneumologie, Clinica de Urologie și secțiile de terapie intensivă (ATI) ale spitalului județean.

"Spitalele aparținând Consiliului Județean Mureș sunt renovate pas cu pas. Am câștigat fonduri UE și fonduri guvernamentale și am întocmit planuri pentru aceste investiții. Scopul nostru este să asigurăm condiții bune și echipamente moderne pentru pacienți și medici. Echipamentele moderne vor permite tratamente mai eficiente și o recuperare mai rapidă pentru pacienți", a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

În acest an, Consiliul Județean va contribui cu 31,2 milioane de lei din bugetul propriu la investițiile de la Spitalul Clinic Județean Mureș.

Dezvoltăm Aeroportul Transilvania

Consiliul Județean Mureș continuă să dezvolte Aeroportul din Târgu Mureș. Scopul este de a crea toate condițiile pentru ca acesta să devină atractiv pentru companiile aeriene. O investiție majoră de 35 de milioane de euro este în curs de desfășurare pentru extinderea zonei de parcare și extinderea terminalului de pasageri. Negociem în mod constant cu companiile aeriene pentru a lansa noi zboruri. În sezonul estival, avem mai multe zboruri din Târgu Mureș: zboruri charter operate de companiile Tarom, Bees Airlines, Corendon Airlines și SKY Express.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un comentariu