Locatarii din strada Pomilor, nemulțumiți de amânarea din Consiliul Local Târgu Mureș a preluării străzii de către municipiu

Distribuie pe:

Locatarii din strada Pomilor nr. 32 (cartierul Unirii) sunt nemulțumiți de faptul că proiectul de hotărâre privind trecerea în proprietatea primăriei a terenului aferent străzii menționate a fost amânat. Ei și-au exprimat nemulțumirea în mod public, postând o serie de mesaje pe Facebook. În ședința Consiliului Local Târgu Mureș din luna martie, pe ordinea de zi figura proiectul de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 6.821 mp din Târgu Mureș, str. Pomilor f.nr., înscris în CF 142892 Târgu Mureș și trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș, însă acesta a fost amânat la solicitarea unui consilier local.

În documentele de ședință se arăta că prin adresa nr. 25423/3167/01/04/2022, proprietarii SC Arcoflor Construct SRL, SC Soccer Construct SRL și Daflor Project SRL și-au exprimat intenția de a renunța la dreptul de proprietate asupra terenului situat în Târgu Mureș, teren intravilan în suprafață de 6.821 mp, cuprins în C.F. nr. 142892 Târgu Mureș, nr. Cad. 142892, conform declarației autentice nr.443 din 31/03/2022, precum și PUD/PUZ aprobate și menționate în certificatul de urbanism.

“Preluarea drumului în suprafață de 6.821 mp înscris în CF 142892 Târgu Mureș fiind necesar ținând cont de faptul că aprobarea preluării rețelei de apă și canalizare cu instalațiile aferente  investiției, extindere rețele de apă și canalizare menajeră cu stație de pompare și 16 branșamente  de apă și racorduri canalizare aferentă ansamblului de locuințe Unirii Park Residence, includerea în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș și predarea acesteia în administrare la SC Aquaserv SA a fost aprobată prin HCL nr.321/2023”, se mai arată în referatul de aprobare al hotărârii de consiliu. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu