Trebuie văzut: Candelabru impresionant de 3,7 metri diametru și coroană regală, realizat în Rusia, la Catedrala Mică din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Biserica ortodoxă “Buna Vestire” din Târgu Mureș, Catedrala Mică cum este cunoscută târgumureșenilor, a fost înzestrată cu un policandru (candelabru) impresionant de 3,7 metri diametru și împodobit cu o coroană regală. Acesta a fost realizat în Rusia, în orașul Iaroslavl și a fost achiziționat din donațiile credincioșilor strânse timp de două luni. Părintele paroh Călin Șipoș, cel care s-a îngrijit ca acest proiect să fie îndeplinit, spune că în această biserică nu putea fi montat orice fel de candelabru, ci era nevoie de o operă de artă așa cum este și biserica în sine. Tot în această perioadă, intrarea în biserică a fost decorată cu picturi, fostul lumânărar fiind mutat într-o anexă a bisericii, cu acces din interior.

Catedrala Mică se pregătește de sfințire, eveniment care va avea loc în 12 mai, în Duminica Tomii, la care vor participa Mitropolitul Ardealului, ÎPS dr. Laurențiu Streza, ÎPS dr. Irineu Pop, Arhiepiscopul Alba Iuliei, P.S. Andrei Moldovan, Episcopul Covasnei și Harghitei. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu