Ministrul Mediului, impresionat de lactatele de la Mirdatod – Ibănești

Distribuie pe:

“Am aflat astăzi povestea impresionantă a brandului Lactate de Ibănești, o altă afacere cu 100% capital românesc. Așa cum sper că se știe, Telemeua de Ibănești este un produs cu Denumire de Origine Protejată, certificată de Uniunea Europeană. Secretul acestor lactate se pare că este saramura de la izvorul din Orșova. Chiar dacă este o afacere de familie este deja la a doua generație și, de aproape trei decenii, își ia energia din rețetele cu veche tradiție pentru producția de lactate naturale, produse din lapte crud. Mi-ar plăcea să știu că oamenii, consumatorii știu povestea din spatele brandului, tradiția și procesul curat de prelucrare a laptelui cu care cei de aici se mândresc și aleg să sprijine economia românească.

Fabrica este o investiție de 9 milioane euro în care, astăzi, lucrează peste 200 de angajați. Aceste locuri de muncă sunt importante pentru comunitatea locală, dar la fel important este să alegem să cumpărăm aceste produse al căror gust nu vine din mirodenii, nici din potențiatorii de arome, ci așa cum spun cei de aici, vine din trudă, din respect pentru pământ, din iarba grasă pe care calcă dimineața” a afirmat ministrul Mircea Fechet după vizita efectuată, în cursul acestei săptămâni, la fabrica Mirdatod Ibănești.

Afacerea familiei Todoran, preluată de frații Mircea și David Todoran de la părinți și extinsă ulterior, procesează zilnic aproape 100.000 litri de lapte, în fabrica de lactate Mirdatod Prod. Laptele este achiziționat zilnic de la producătorii de pe Valea Gurghiului și din alte zone ale județelor Mureș, Harghita, Alba și Cluj.

Telemeaua de Ibănești, recunoscută la nivel european prin acordarea titlului Denumire de Origine Protejată (DOP), se fabrică din laptele obținut de la vacile ce pășunează pe arealul cu floră spontană al comunelor Ibănești, Gurghiu și Hodac.

Portofoliul de produse Lactate de Ibănești include: Telemeua de Ibănești, varietăți de cașcaval de la rețeta clasică, la cașcaval afumat sau ruladă de cașcaval cu boia și piper, urdă, brânză de burduf păstrată în bășică naturală de porc, smântână, mozzarella, iaurt, chefir, Sana și chiar Unt de Ibănești. Pe lângă produsele de bază, gama premium include produse cu nume autentic românești, desprinse din basmele și legendele populare, pentru a onora tradițiile de la care a pornit totul: Ileana - Telemea de poveste, Specialitate din caș maturat Nelia, Cașcaval boieresc Mitruț.

Lasă un comentariu