Consiliul Local Târgu Mureș: Vot pozitiv pentru reamenajarea străzii Bolyai

Distribuie pe:

În ședința ordinară de joi, 28 martie 2024, consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică pentru proiectul: “Reamenajare strada Bolyai din municipiul Târgu Mureș, tronson între piața Trandafirilor și strada Kõteles Sámuel”.

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic (timpi de parcurgere, timpi pierduți, viteze de deplasare). Nu în ultimul rând se dorește protejarea și punerea în valoare a monumentelor care se regăsesc în zona precizată, activarea și recuperarea acestor spații de patrimoniu, alături de creșterea atractivității acestora pentru locuitori și turiști. Consilierii au avut de ales o variantă dintre cele două propuse de către proiectant, iar suma votată pentru cheltuieli este de 8.772.779,55 lei cu TVA.

Consilierii au votat în ședința de joi beneficii fiscale la plata impozitelor locale pentru firme, în vederea atragerii de investiții în municipiul Târgu Mureș. Pentru a beneficia de ajutorul de minimis prevăzut, întreprinderile trebuie să îndeplinească o serie de condiții, dintre acestea menționăm:

* nu au litigii cu Consiliul local al municipiului Târgu Mureș, cu Municipiul Târgu Mureș sau cu Direcția Fiscală Locală Târgu Mureș;

* efectuează investiții pe teritoriul municipiului Târgu Mureș de minim 250.000 euro, inclusiv investiții de natura locuințelor cu valoare de minim 250.000 euro;

* în momentul depunerii cererii sunt deja create noi locuri de muncă în municipiul Târgu Mureș, ca urmare a realizării investiției, astfel:

- întreprinderi mijlocii - cel puțin 10 locuri noi de muncă

- microintreprinderi și întreprinderi mici - cel puțin 3 locuri noi de muncă.

Totodată, consilierii au votat încheierea unui “Parteneriat interinstituțional pentru siguranța comunității - Proiect partenerial pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în municipiul Târgu Mureș”, între Inspectoratul pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș și Municipiul Târgu Mureș. Documentul prevede achiziția unei Autospeciale de primă intervenție și comandă având ca scop: facilitarea transportului cât mai rapid la locul intervenției, cu mențiunea că achiziția se va efectua de către Municipiul Târgu Mureș, în condițiile legii, în acest scop fiind alocați 250.000 lei din bugetul local.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu