Biroul Electoral Central a anunțat că, în ședința de duminică, a fost respins Protocolul de constituire a alianței electorale Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei.

“Ca urmare a analizării protocolului de constituire a Alianței electorale dintre Partidul Uniunea Salvați România (USR), Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Partidul Forța Dreptei cu denumirea «Alianța DREAPTA UNITĂ USR – PMP – FORȚA DREPTEI», formulată de Partidul Uniunea Salvați România (USR), reprezentat prin Cătălin Drulă, de Partidul Mișcarea Populară (PMP), reprezentat prin Eugen Tomac și Ionuț Simionca, respectiv de Partidul Forța Dreptei, reprezentat prin Ludovic Orban, (…) ținând cont de documentele depuse de către USR în susținerea protocolului de alianță, respectiv de PSD în sensul respingerii protocolului de alianță, precum și de opiniile exprimate în cadrul dezbaterilor de membrii Biroului Electoral Central în ședința din data de 17 martie, BEC va respinge protocolul de constituire a Alianței electorale dintre Partidul Uniunea Salvați România, Partidul Mișcarea Populară și Partidul Forța Dreptei”, se precizează în decizia Biroului Electoral Central pentru alegerile din 9 iunie.

Conform sursei citate, s-au avut în vedere “punctele exprimate de cei care au promovat respingerea protocolului alianței”, BEC menționând în decizie că “la poziția nr. 62 din Registrul partidelor politice, președinte al Partidului Mișcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”.

“Luând în considerare că, din partea Partidului Mișcarea Populară, protocolul de constituire a alianței electorale a fost semnat de Eugen Tomac și Ionuț Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici Eugen Tomac și nici Ionuț Simionca nu apar înscriși în Registrul partidelor politice ca președinte al PMP”, se mai explică în decizia BEC.

Decizia BEC poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție în termen de 24 de ore de la data afișării de către semnatarii protocolului.

Alianța Dreapta Unită a anunțat că va contesta la Înalta Curte de Casație și Justiție respingerea protocolului său de constituire de către Biroul Electoral Central.

“Alianța Dreapta Unită consideră abuzivă decizia de astăzi a Biroului Electoral Central luată la solicitarea PSD și votată și de PNL. Este doar o încercare de a împiedica cele trei partide – USR, PMP și Forța Dreptei – să participe în alegeri ca o alianță puternică de dreapta. Alianța Dreaptă Unită va contesta la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Biroului Electoral Central”, informează alianța, într-un comunicat transmis, duminică, Agerpres.

Lasă un răspuns