35 de noi “locatari”, din 11 specii, la “Zoo” Târgu MureȘ

Distribuie pe:

Grădina Zoologică din Târgu Mureș are 35 de noi “locatari” din 11 specii diferite. Acestea au sosit de la începutul anului, ultimele exemplare ajungând pe Platoul Cornești chiar săptămâna trecută.

În ianuarie, “Zoo” Târgu Mureș a primit de la Grădina Zoologică din Sibiu: o lamă (femelă) și o vacă “Dexter”.

În luna februarie, au sosit doi cerbi lopătari și o oaie cu coamă, toți provenind de la Grădina Zoologică din Bârlad. Recent au sosit mai multe specii de animale din Ungaria, de la Grădina Zoologică Nyíregyháza. Printre acestea se numără o maimuță păianjen (specie nouă), trei papagali Ara arlechin (specie nouă), un papagal Ara albastru-galben, un papagal Ara cu aripă verde (specie nouă) și patru papagali Ara militari. La “Zoo” Târgu Mureș a sosit și o gâscă de la Capul Barren, specie nouă.

Din Ljubljana (Slovenia) au sosit la noi treisprezece cerbi lopătari și șase cerbi carpatini. Toate aceste animalele pot fi vizitate.

Grădina Zoologică Târgu Mureș a trecut, din 1 martie, la programul de vară. Aceasta fiind deschisă între orele 9.00 și 18.00 (ultima intrare: 18.00, ultima ieșire: 19.00).

De curând a fost lansată și aplicația Grădinii Zoologice, care poate fi accesată prin acest cod QR:

Aceasta a fost dezvoltată de o echipă de 50 de voluntari, care au participat la un Hackathon de 24 de ore, organizat de Asociația We Care We Grow din Târgu Mureș, în data de 9-10 decembrie 2023. Noua aplicație a fost prezentată în data de 2 martie, în cadrul conferinței Limitl3SS de la Târgu Mureș, fiind gândită să facă experiența vizitatorilor mai frumoasă și mai plăcută. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu