În Târgu-Mureș, Servicii medicale gratuite la un spital mobil

Distribuie pe:

În perioada 10-12 martie, “Din grijă pentru tine” - un spital mobil care oferă, timp de trei zile, în Târgu Mureș, servicii medicale performante, gratuite.

Un proiect organizat de Biserica Adventistă din România, în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu Mureș, Instituția Prefectului - Județul Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, Spitalul Oncologic Medex și alte instituții publice și private din județul Mureș.

În derularea evenimentului sunt implicați 572 voluntari, dintre care 270 de medici; consultațiile sunt efectuate de medici din Târgu-Mureș, dar și din București, Timișoara, Craiova și alte orașe ale țării. Sunt disponibile 63 de cabinete funcționale, cu 84 de puncte medicale de lucru, la care s-au adăugat 15 cabinete consiliere stil de viață, 12 puncte de recoltare sânge, cinci cabinete de EKG, unul de spirometrie și cinci puncte de măsurare a datelor antropometerice; costul aparaturii medicale utilizate depășește 500.000 EURO; au fost efectuate programări în sistem online și telefonic pentru 3.132 consultații; primele 2.000 de înscrieri au fost realizate în prima oră și 40 min de la startul înscrierilor; pacienții înscriși provin din județul Mureș, dar și din orașele Alba Iulia, Sibiu, Cluj, Harghita, Bistrița, Brașov și Râmnicu Vâlcea, precum și peste 20 de pacienți din Ucraina. De asemenea, se oferă asistență medicală pentru 22 de pacienți cu dizabilități.

Din grijă pentru tine - o poveste reală și frumoasă despre solidaritate și empatie, în care voluntariatul și toleranța au fost valorile redescoperite din plin de toți participanții, a precizat Leonard Azamfirei, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

(B.B.)

Lasă un comentariu