SEMNALĂM... SEMNALĂM... 100 euro la hectar pentru fermieri

Distribuie pe:

Fermierii din sectorul vegetal care dețin minimum un hectar de teren agricol și au depus cererea de plată la APIA în campania 2023 vor primi 100 euro pe hectar. Proiectul de Ordonanță, cu condițiile și sumele alocate acestui nou ajutor, a fost aprobat de Guvern în luna ianuarie, după ce fusese anunțat în prealabil de ministrul Agriculturii.

,,Am dat 100 de euro pentru toate culturile din toamna lui 2022. Fermierii au avut la dispoziție 28 de zile pentru depunerea de cereri, vorbim de 600.000 de fermieri. Data finală a solicitării sprijinului de 100 euro/ha este 8 martie. După finalizarea campaniei și închiderea perioadei de depunere de cereri, sigur că vom începe și plățile”, a declarat, zilele trecute, Florin BARBU, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ca termen de plată pentru ajutorul de 100 de euro la hectar s-a stabilit data de 30 iunie 2024, sprijinul financiar fiind oferit fermierilor pe cadrul de criză Ucraina, cu un plafon de 280.000 de euro pe fermă. Plățile vor fi făcute în baza OG nr. 5/2024 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

B.V.B.

Lasă un comentariu